Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Hieno paikka ilta-auringon ihailuun!” - tähän aikaan aurinko paistaa Helsingin keskustan suosituille terasseille

Töölönlahti sai keväällä uuden maamerkin, kun Pikku-Finlandia aukesi remontoitavan Finlandia-talon eteen.

Finlandia Cafe&Wine -terassi saa sekä kehuja että kritiikkiä.

– Tämä terassi on hienolla paikalla, jos haluaa tulla katsomaan ilta-aurinkoa. Ihmettelen kuitenkin, miksi aamuauringon puolella ei ole yhtään istumapaikkoja, sanoo päiväkävelyllä ollut Matti Laitinen, 78.

Rakennusta ja terassia ihailemaan tulleet Soili Törrönen, 70, ja Tarja Myllyrinne, 71, aikovat odottaa lämpimämpiä iltoja.

– Päivällä tähän ei paista aurinko, mutta illalla on varmasti ihana tulla. Olen käynyt jo sisällä kahvilassa syömässä pieniä gourmet-herkkuja. Tämä on hyvä vaihtoehto Töölönlahden huviloiden terasseille, Myllyrinne kertoo.

Puurakenteisessa Pikku-Finlandiassa on useita puunrunkoja oksineen. Sekä Laitinen että Törrönen ja Myllyrinne pitävät rakennusta niin upeana, ettei sitä kannattaisi siirtää pois Finlandia-talon remontin jälkeen.

– Kyllä Finlandia-talo näkyy hyvin takaa, vaikka tämä jäisi tähän, Myllyrinne sanoo.

Keskiviikkona Finlandia Cafe&Winessa oli puolenpäivän aikaan paljon lapsiperheitä, etenkin äitejä lapsineen.

– He ovat tainneet siirtyä tänne Sanomatalon kahvilasta, Finlandia-talon henkilökuntaan kuulunut henkilö pohti lastenvaunujen suurta määrää.

Sveitsiläiset Fritz Guldimann, 86, ja Eva Guldimann, 69, saapuivat Helsinkiin seuraamaan jääkiekon MM-kisoja.

Keskiviikkona he pysähtyivät viinilasilliselle Päärautatieaseman uuden Olivia-ravintolan terassille.

– Tämä oli aurinkoinen ja mukavan näköinen paikka. Pidämme Eliel Saarisen arkkitehtuurista. Otimme rautatieaseman Suomi-paitaisista kivimiehistä paljon kuvia.

Helsingin rautatieasemalle aukesi 4 uutta ravintolaa: italialainen Olivia, legendaarisen Mbarin jatkaja... – yksi paikoista oli aiemmin yleisöltä suljettu

Espoolainen Hannu, 53, oli matkalla Tampereella pelattavaan Suomi-Ruotsi-peliin. Hän tapasi ystävänsä Elielinaukion Vltavan terassilla.

– Tämä on hyvä tapaamispaikka, johon on helppo tulla. Rento meininki, seurue toteaa.

– Pidän myös Helsingin merellisistä terasseista, kuten Allas Sea Pool ja Löyly. Lasipalatsissa on hyviä terasseja, Hannu pohtii.

Narinkkatorin Henry’s Pub on ollut yksi Helsingin keskeisimmistä terasseista. Kulttuurikasarmin rakentamisen vuoksi se on muuttanut Mikonkadulle.

Nyt Narinkkatorin suurin terassi on The Plaza.

– Meille aurinko ei paista käytännössä lainkaan. Neljän ja viiden välillä hetken aikaan yhteen kulmaan, työntekijä kertoo.

Helsinkiläislähiön "viimeinen pubi" suljettiin yllättäen – Merja, 72, ja Ari, 69, käyvät oluella nyt kiinalaisessa ravintolassa: "Emme tiedä enää, mitä kavereille kuuluu"

Nyt se tapahtui! Legendaarinen pizzeriaketju katosi kokonaan Helsingistä - muualla Suomessa 23 ravintolaa