Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiian 3-vuotiaan tytön Kisu-pehmolelu katosi matkalla Kiasmaan – lopulta kaikki huipentui kohtaamiseen Narinkkatorilla

Helsinkiläisen Tiia Silvennoisen 3-vuotiaan tytön maailma murtui hetkeksi lauantaina aamupäivällä. Kiasman-reissulla tyttären rakas Kisu-pehmolelu hukkui, eikä sitä löytynyt mistään. Ei, vaikka Kiasman henkilökuntakin oli ystävällisesti etsinnöissä mukana.

Surullinen tytär joutui lopulta lähtemään takaisin kotiin ilman Kisua.

Äiti-Tiia laittoi nopeasti sosiaaliseen mediaan tiedon asiasta.

– En voi tarpeeksi painottaa kuinka tärkeä kisu on, joten toivon tätä jaettavan ahkerasti, Tiia kirjoitti.

Päivä kului ja tietoa kadonneesta Kisusta jaettiin. Lopulta keskustan suunnalta kuultiin iloinen uutinen: Kisu oli kuin olikin löytynyt ja se oli siinä vaiheessa Mannerheimin patsaan edustan liikennevalojen väliseisakkeella.

– Vaikka oli jo lähes nukkumaan menon aika, lähdimme heti tiedon tultua hakemaan Kisua. Metrossa pienimmäinen jännitti onko Kisu vielä siellä paikalla ja sanoi että haluaa vain halia Kisua kovasti, Tiia muistelee.

Ja olihan Kisu totta kai edelleen paikalla. Lapsi huusi Narinkkatorilla, että Kisu, täältä tullaan.

– Kisu oli kuin olikin siellä. En ole koskaan nähnyt niin onnellista kolmevuotiasta kuin siinä hetkessä.

Kisu on Silvennoisen perheessä vahvasti perintökalleus.

– Sen sai ensin lahjaksi esikoinen isomummolta, keskimmäinen sai Kisun sen jälkeen ja pienimmäinen peri sen lopuksi. Kisu on kulkenut sen jälkeen mukana aivan joka paikassa, eikä se olisi mitenkään koskaan korvattavissa. Lapsen tahdosta Kisulle jopa mummo joutui kutomaan samanlaisen villapuvun kuin hänelle ettei vain tulisi talvella kylmä, Tiia muistelee.

Kisun tarina sai muutkin muistelemaan vastaavanlaisia kokemuksia. Eräs äiti kertoi Twitterissä, että perheen leikkipupu oli tehnyt aiemmin vielä pidemmän reissun.

– Vuotta myöhemmin löysin sen sattumalta Pasilan kirjaston lastenosaston ylähyllyltä. Pitkältä reissulta palasi hyvin sivistynyt pupu, hän kuvailee.

Tiia Silvennoisella taas usko internetiin ja ihmisten haluun tehdä hyvää palasi – ainakin hetkeksi.

– Usko internetiin ja siihen, etteivät ihmiset ole aivan hanurista palasi lauantaina hetkeksi, hän kuvailee.