Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Alkoholin liikakäyttö yleisintä 60–79-vuotiaiden ikäryhmässä" – Helsinki parantaa senioreille suunnattuja palveluja

Helsinkiläisillä ikääntyneillä on yhä enemmän päihde- ja mielenterveysongelmia. Sen vuoksi kaupunki on avannut uusia palveluita.

– Alkoholin liikakäyttö on pääkaupunkiseudulla yleisintä 60–79-vuotiaiden ikäryhmässä, joista puolet käyttää alkoholia liikaa, sanoo tiedotteessa Maritta Haavisto, joka johtaa Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta.

– Eläkeläisten elämäntilanteet, tarpeet ja voimavarat ovat erilaisia kuin työikäisillä, siksi tarvitaan ikääntyneiden omia päihde- ja mielenterveyspalveluja, jatkaa Haavisto.

Sosiaaliohjaajien keskusteluapua palvelukeskuksissa on lisätty ja uusia vertaistukiryhmiä perustettu. Kaupungin senioripalvelut kehittää myös ikääntyneiden omia matalan kynnyksen päihde- ja mielenterveyskuntoutuksia, kotiin vietävää kuntoutusta sekä ryhmämuotoista, ympärivuorokautista kuntoutusta.

Jos olet ikääntynyt ja huolissasi omasta tilanteestasi, kaupungin Seniori-info palvelee arkisin kello 9–15 numerossa 09 310 44556.