"Alkoholin liikakäyttö yleisintä 60–79-vuotiaiden ikäryhmässä" – Helsinki parantaa senioreille suunnattuja palveluja

Helsinkiläisillä ikääntyneillä on yhä enemmän päihde- ja mielenterveysongelmia. Sen vuoksi kaupunki on avannut uusia palveluita.

– Alkoholin liikakäyttö on pääkaupunkiseudulla yleisintä 60–79-vuotiaiden ikäryhmässä, joista puolet käyttää alkoholia liikaa, sanoo tiedotteessa Maritta Haavisto, joka johtaa Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta.

– Eläkeläisten elämäntilanteet, tarpeet ja voimavarat ovat erilaisia kuin työikäisillä, siksi tarvitaan ikääntyneiden omia päihde- ja mielenterveyspalveluja, jatkaa Haavisto.

Sosiaaliohjaajien keskusteluapua palvelukeskuksissa on lisätty ja uusia vertaistukiryhmiä perustettu. Kaupungin senioripalvelut kehittää myös ikääntyneiden omia matalan kynnyksen päihde- ja mielenterveyskuntoutuksia, kotiin vietävää kuntoutusta sekä ryhmämuotoista, ympärivuorokautista kuntoutusta.

Jos olet ikääntynyt ja huolissasi omasta tilanteestasi, kaupungin Seniori-info palvelee arkisin kello 9–15 numerossa 09 310 44556.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut