Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jopa satojen eurojen ateriat maksamatta – Ravintolat: Näillä kikoilla asiakkaat luistavat laskusta

Turkulaisravintola Teinissä koettiin toukokuun puolivälissä elokuvatyyppinen pakeneminen laskua maksamatta. Auton renkaat vinkuivat pihalla, kun seurue karkasi paikalta.

– Aivan noin hurjaa menoa pakoautoineen ei ole meillä tapahtunut, Restelin Food&Events tapahtuma- ja ruokaravintoloiden ketjujohtaja Kristian Helanne kertoo.

Kysyimme muutamalta alan toimijalta niin sanotun juoksuruoan nauttimisen yleisyydestä.

Ketjujohtaja Helanne sanoo, että maksamatta jättäminen on melko harvinaista, mutta kyllä sitä tapahtuu.

Toiminta vaikuttaa Helanteen mukaan yleensä harjoitellulta ja testatulta. Pöydästä poistuminen henkilökunnan ollessa taustatiloissa lienee yleisin tapa.

– Sellaistakin on tapahtunut, että asiakas on vain kieltäytynyt maksamasta ja todennut, että hänellä ei ole rahaa, Kristian Helanne kertoo.

Hän sanoo maksamatta jääneiden laskujen loppusummien olevan kymmenistä euroista satasiin.

Jos asiakas lähtee maksamatta, on useimmiten syynä puhdas vahinko tai unohdus, sanoo HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Henriikka Puolanne.

– Totta kai kaikenlaista välillä sattuu, mutta kyse on kuitenkin yksittäistapauksista. Asiakkaamme ovat rehellisiä ja isossa kuvassa maksamatta lähtemistä tapahtuu marginaalisen harvoin, Puolanne toteaa.

– Laskun maksamatta jättäminen on meillä todella harvinaista. Suunnitelmallisia juoksulaskuja ei meillä ole aikoihin nähty. Ehkä ovimiehellä on vaikutusta siihen, että maksamatta jättämistä ei edes yritetä. Jos asiakas on unohtanut maksaa laskun, ehdimme vielä muistuttaa häntä siitä, helsinkiläisravintola Kosmoksen Kiira Hepolampi arvioi.