Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hesburger ja neljä buffetia suljettiin leffateatterin vierestä – ydinkeskustan ravintolamaailma myllätään uusiksi

Hesburger ja osa buffeteista hävisi Fennia-korttelista.

Kaisaniemen Kinopalatsi-elokuvateatterin vierestä on suljettu useita ravintoloita. Syynä on toukokuussa alkanut Fennia-korttelin suuri remontti.

Muun muassa suuri buffet-alue on purettu. Namaskaarin, Asian Buffetin, Dorinon ja City Chinan lisäksi ravintolamaailman Hesburger suljettiin.

– FLQ, Siipiweikot ja Espresso House ovat food courtissa avoinna koko remontin ajan. Myös Subway ja Happy Waffle palvelevat food courtin ulkopuolella, sanoo kiinteistön omistavan Spondan markkinointi- ja brändipäällikkö Anita Riikonen.

Toissaviikolla monen ravintolan ovien ja ikkunoiden edessä oli suojapressuja. Ravintoloista oli vaikea päätellä ulospäin, olivatko ne auki vai kiinni.

Remontti kestää arviolta vuoden loppuun saakka. Riikosen mukaan korttelin ravintolapalvelut uudistuvat, mutta uusien ravintoloiden nimiä ei ole vielä paljastettu.

– Haluamme laajentaa Fennia-korttelin ravintolatarjontaa ja tuoda alueelle eri maiden keittiöitä. Kortteli tarjoaa jatkossakin fast food ja fast casual -tyyppisiä ravintolapalveluja.

Kaikkiaan Fenniakorttelissa on avoinna tällä hetkellä 12 ravintolaa. Luvussa ovat mukana myös muun muassa Henry's Pub ja Vapiano, joiden sisäänkäynti on suoraan kadulta.

Hesburger avaa keskiviikkona 25. toukokuuta uuden ravintolan Sokos-tavaratalon yhteyteen.

Fennia-korttelin remontilla on pieniä vaikutuksia liikkumiseen.

– Kulku metrohallille säilyy koko remontin ajan entisellään. Vuorikadun sisäänkäynnin edustalla olevat liukuportaat tullaan uusimaan ja ovat kesän aikana hetken poissa käytöstä. Finnkinon vieressä olevat hissit toimivat, Riikonen kertoo.

Kortteli tunnetaan parhaiten vuonna 1899 valmistuneesta Fennian talosta, jossa toimii muun muassa kasino. Ravintolamaailma sijaitsee vuonna 2002 valmistuneessa osassa.

Mitkä ovat remontin näkyvimmät muutokset Fennia-korttelissa?

– Yleisten tilojen ilmettä päivitetään ja isoimmat muutokset näkyvät food courtin ja Fenniapasaasin -alueilla.Fenniapasaasilla tarkoitetaan Mikonkatu 17 kohdalta lähtevää käytävää metrohallille päin.