Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaat vaativat: Kiistellyn lähimetsän periaatteet palautettava valmisteluun – havainnekuvassa rivi kerrostaloja seisoo metsässä

Malminkartanon asukasyhdistys on vedonnut kaupunkiympäristölautakuntaan, että se palauttaisi Malminkartanon suunnitteluperiaatteet uuteen valmisteluun.

Yhdistyksen mukaan Kartanonmetsästä ei ole tehty luontokartoitusta ja yleiskaavan saatua lainvoiman vuonna 2018 on tapahtunut paljon. Kaupunki on päivittänyt omaa luontostrategiaansa, EU:n komissio valmistelee lakiesitystä metsien, virtavesien ja kaupunkien virkistysalueiden ennallistamisesta. Myös luonnonsuojelulakia uudistetaan, yhdistys toteaa.

Kartanonmetsä tulisi yhdistyksen mukaan säilyttää, eikä sinne tulisi rakentaa. Maat omistaa Sponda, joka suunnittelee alueelle asuntorakentamista ja palveluita.

Lautakunta käsitteli suunnitteluperiaatteita tällä viikolla ja jätti asian pöydälle.

Lue: Asukkaat ovat kauhuissaan Malminkartanoon suunnitelluista kerrostaloista jopa 2500 asukkaalle – "Tämä metsäalue on tärkeä koko Helsingin tasolla"

Rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöstä eikä alueella ole voimassaolevaa kaavaa.

Spondan aloitteesta on järjestetty jo ennen suunnitteluperiaatteiden käsittelemistä arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti toukokuussa Latvus-niminen ehdotus. Alueelle on kilpailuvaiheessa tutkittu rakentamista enintään 100 000 kerrosalaneliömetriä.

Lue: Malminkartanon suunnittelukilpailu ratkesi – asukkaat ovat vastustaneet metsäalueen rakentamista

Kaupunki on perustellut rakentamista sillä, että Malminkartanoon tarvitaan lisää asukkaita. Malminkartano on yksi kaupunkiuudistuksen kohteista Helsingissä.

Lue: "Malminkartanoon tarvitaan lisää asukkaita" – Kartanonmetsään suunnitellaan kerrostaloja