Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä pääkaupunkiseudun kaupungissa vedetään eniten röökiä, missä kannabis on suosituin? – Suurkysely paljastaa

Vantaalaiset ovat kovimpia pääkaupunkiseutulaisia vetämään nikotiinia keuhkoihinsa, mikäli Pääkaupunkiseudun hyvinvointikyselyä 2021 on uskominen.

Kyselyn mukaan vantaalaisista 11 prosenttia tupakoi päivittäin. Se on selvästi enemmän kuin muiden kyselyssä mukana olleiden kaupunkien (Helsinki, Espoo ja Kauniainen) asukkaiden tupakointiaktiivisuus.

Päivittäin savukkeita polttaa kahdeksan prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista. Kauniaisissa osuus (4 prosenttia) on muita kaupunkeja pienempi.

Ero miesten ja naisten tupakoinnin välillä on selkeä ainoastaan Espoossa.

Savukkeiden poltto eroaa ikäryhmittäin niin, että alle 30-vuotiaat tupakoivat 40–79-vuotiaita harvemmin. Jos kuitenkin katsotaan kaikkia tupakkatuotteita ja nikotiinipitoisia sähkösavukkeita käyttäviä, niin nuorimmat eivät enää eroa muista ikäryhmistä paitsi 80 vuotta täyttäneistä.

Pääkaupunkiseudun kaupungeista kannabista käytetään selvästi eniten Helsingissä, jossa päivittäin tai ainakin satunnaisesti käyttävien osuus on neljä prosenttia.

Muissa kaupungeissa osuus jää pariin prosenttiin. Miehet käyttävät kannabista selvästi naisia useammin. Helsinkiläismiehistä hieman yli viisi prosenttia käyttää kannabista päivittäin tai ainakin satunnaisesti, kun osuus Espoossa ja Vantaalla on 2–3 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun hyvinvointikysely 2021 on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten keväällä 2021 toteuttama asukkaiden elinoloja, terveyttä ja hyvinvointia kartoittava kyselytutkimus.

Tutkimukseen valittiin väestörekisterijärjestelmästä satunnaisesti 25 000 pääkaupunkiseudun 20 vuotta täyttänyttä asukasta.