Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kommentti | Kaupunki ja NCC pimittävät arkaa rakennussuunnitelmaa – näyttävät havainnekuvat poistettiin nettisivuilta vauhdilla

Lasisia toimistotaloja, prameita pääkonttoreita, korkeita torneja ja kallioilla leikkiviä perheitä.

Tältä näyttää Alppilan ja Pasilan yhdistävä Savonkatu havainnekuvissa, joita kaupunki esitteli toukokuussa verkon asukastilaisuudessa ja julkaisi verkkosivuillaan.

Perjantain aikana havainnekuvat oli kuitenkin kadonnneet Helsingin karttapalvelusta. Tämä tapahtui välittömästi sen jälkeen, kun HU kysyi kaupungilta niistä lisätietoa.

Kaupungin arkkitehti vastasi, että poistettujen kuvien julkaisu johtui virheestä. Kaupunki ja rakennusyhtiö NCC ovat sopineet, että Savonkadun rakennussuunnitelmista annetaan yhteishaastatteluita medialle 1. kesäkuuta. Havainnekuvia ei julkaista ennen tätä, jotta kaikki mediat saavat käyttöönsä ne yhtä aikaa.

Savonkadun suunnitelmat ovat hyvin arka aihe, koska lähialueen asukkaat ovat huolissaan muun muassa rakentamisen isosta määrästä ja virkistysalueina käytettyjen kallioiden kohtalosta.

Kaupungin viestintä on ollut tällä kertaa poikkeuksellista. Tavallisesti kaavoitukseen liittyvät viitesuunnitelmat ja havainnekuvat on lähetetty toimituksiin tai lisätty karttapalveluun hyvissä ajoin ennen virallista esilläoloaikaa. Arkkitehdit ovat niitä mielellään myös kommentoineet.

Nyt viestintä halutaan pitää tiukasti rakennusyhtiön näpeissä. Samalla kaupunki varmasti toivoo, että suunnittelu ja rakentaminen etenevät paremmassa järjestyksessä kuin esimerkiksi Kumpulan kallioiden kohdalla.

Hyvänä asiana voi pitää sitä, että kaupunki on vaatinut rakennusyhtiöltä laajaa vuorovaikutusta asukkaiden kanssa. Kaupunkilaisten mielipidettä onkin kysytty jo tavallista aikaisemmassa vaiheessa.

Alppilassa pelätään suositun kallion räjäytystä – Iina, 28, järkyttyi: "En ole kuullut asiasta mitään!"

"Kallion viimeinen kallio" räjäytetään luultua aiemmin – rakennusyhtiö YIT ilahtui naapureiden yllätyspäätöksestä