Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Katujengi-oikeudenkäynti: Milan Jaffille 10 ja Cavallinille 9 vuotta – "Ikkunalasiin pysähtynyt luoti pelasti todennäköisesti hengen"

Helsingin käräjäoikeus on tiistaina tuominnut niin sanotussa katujengijutussa kaksi johtohahmoa pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Käräjäoikeus tuomitsi rap-artisti Milan Jaffin yhteensä kymmenen vuoden

vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä, tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Rangaistukseen sisältyy kahden aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpano ehdottomana. Oikeus määräsi myös tutkintavankeudessa olevan Jaffin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi artistinimellä Cavallinina tunnetun Yahue Mahdi Mohamudin yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Käräjäoikeus määräsi niinikään tutkintavankeudessa olevan Mahdi

Mohamudin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Espoossa viime syyskuussa tapahtuneen ammuskelun käräjäoikeus katsoi tapon yritykseksi, koska Jaffin ja Mahdi Mohamudin on selvitetty ampuneen useita laukauksia

kohti omakotitalon ikkunoita. Talossa oli tapahtumahetkellä kymmeniä ihmisiä juhlimassa. Laukauksista ainakin yksi osui ikkunan takana olleeseen ihmiseen.

– Ellei luoti olisi pysähtynyt ikkunalasiin, todennäköinen olisi ollut ikkunan takana olleiden henkilöiden kuolema, oikeus toteaa.

Oikeuden mukaan Jaffin ja Mahdi Mohamudin on tullut käsittää tekojensa seuraukset.

Laajassa katujengijutussa tuomioita luettiin myös kymmenelle muulle henkilölle. Tuomioiden pituudet vaihtelevat kolmesta kuukaudesta kahden vuoden neljän kuukauden ehdollisiin ja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Tuomiot liittyivät muun muassa törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun ja törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Yksi vastaajista tuomittiin sakkorangaistukseen. Yhden vastaajan osalta syyte hylättiin.

Käräjäoikeuden mukaan osaan teoista tuli soveltaa rikoslain mukaista rangaistuksen koventamisperustetta. Kyseiset teot on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa muun muassa, koska rikollisen toiminnan motiivina on ollut ryhmän ja sen jäsenten pyrkimys suojella vakavalla väkivallalla ja sen uhalla ryhmän ja sen jäsenten koskemattomuutta ja kunniaa.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.