Tutkija: "Helsingin ravintolat ovat pitäneet pintansa yllättävän hyvin läpi pandemia-ajan" – Näin moni kuppila katosi

Nyt se on tutkittu: keskustan ravintolat pärjäsivät yllättävän hyvin. Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) mittasi elinvoiman muutosta 37 kaupungissa.

Helsinki oli sijalla 29. ja selvästi miinuksella aiempaan vetovoimaisuuteensa verrattuna.

– Helsingin ravintolat ovat kuitenkin pitäneet pintansa yllättävän hyvin läpi pandemia-ajan, sanoo elinvoimatutkija Martti Wilhelms.

Uunituore leipomo saa suitsutusta: ”Hieno kokemus varhaiselta aamupalalta alkaen” – kaupunkielämän vaikuttaja listasi 12 suosikkiravintolaansa

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) tarkastelee ja vertailee liiketilojen käyttöä katujen ja kauppakeskusten kivijaloissa rajatulla keskusta-alueella.

– Helsingin keskustassa on hieman yli 700 kahvilaa ja ravintolaa. Maaliskuussa 2020 niitä oli mukaan lukien kausiluonteiset 713 kappaletta.

– Vaikka korona-ajan rajoitukset koskivat nimenomaan ravintoloita, ne ovat selviytyneet poikkeusajan yli paremmin kuin kauppaliikkeet.

Helsingin keskustassa ravintoloiden ja kahviloiden lukumäärä laski kahdessa vuodessa vain hieman: 12 kappaletta.

Wilhelmsin mukaan verkkopalvelut tukivat hankalan ajan yli, ja nyt valtaosalla ravintoloista onkin käytössä tilaus- ja kuljetuspalvelut verkossa: Helsingin keskustan ruokaravintoloista jo 84 prosentilla ja pikaruokaravintoloista peräti 90 prosentilla.

Keskustojen elinvoimalaskentaa on tehty keväästä 2015.

Elinvoimalaskenta perustuu EKK:n käyttämään menetelmään, jonka avulla seurataan kehitystä kaupunkikeskustoissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut