Konala muuttuu teollisuusalueesta kaupunkimaiseksi – asuntoja tuhannelle, palveluita ja päiväkoti

Konalan alueen uudistaminen on vihdoin nytkähtänyt eteenpäin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan tällä viikolla Konalankuja 1–5:n asemakaavan muuttamisen.

Konalan keskiosa on tähän asti ollut teollisuus- ja varastorakennusten aluetta. Kaava mahdollistaa alueen kehittymisen asumisen ja liiketilan alueeksi. Kauppakeskus Ristikon läheisyyteen aiotaan rakentaa asuntoja noin tuhannelle asukkaalle, palveluita sekä uusi päiväkoti.

Uutta asuntokerrosalaa on tulossa noin 40 000, liiketilakerrosalaa 1 400 ja julkisia palveluita 2 000 kerrosneliömetriä.

Muutokset tulevat keskittymään Konalantien ympäristöön, Riihipellontien ja Hilapellontien välille. Konalantielle aiotaan rakentaa 5–8-kerroksisia taloja, joiden kivijalkaan keskeisille paikoille tulee sijoittaa liiketilaa. Olemassa olevat varastorakennukset tullaan purkamaan.

Helsingin Uutiset kertoi tulevista muutoksista keväällä 2021.

Teollisuusalueesta tunnettu kaupunginosa myllätään uusiksi Helsingissä – koteja jopa tuhannelle:  "Sellaisiin asuntoihin ohjautuu usein niin sanottuja kunnon ihmisiä"

Liikennesuunnitelmassa Konalantien muutetaan nykyistä kaupunkimaisemmaksi ja tiiviimmäksi katutilaksi. Konalantien kehittämisessä etusijalla on jalankulkijoiden turvallisuus, järjestelyiden selkeys, katutilan viihtyisyys ja asioinnin helppous.

Helsingin yleiskaavassa 2016 alue on merkitty lähikeskusta ja asuntovaltaiseksi alueeksi.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut