Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hietalahden torin uusi terassi avautuu lauantaina: näin monta asiakaspaikkaa sinne tulee – kirppistoiminta säilyy

Aiemmin keväällä kerrottiin, että Senaatintorin ja Kasarmitorin kaltaista jättiterassia ei tule Helsinkiin tänä kesänä. Hietalahden torista suunniteltiin ensin isoa kokonaisuutta, mutta suunnitelma kaatui.

Lauantaina 4. kesäkuuta Hietalahteen avautuu 192 asiakaspaikan terassi. Kirpputori toimii torilla viikonloppuisin säävarauksella.

Esimerkiksi Senaatintorilla oli kesällä 2020 eri ravintoloilla yhteensä 480 asiakaspaikkaa.

– Hyvää ruokaa ja juomaa, ihania vintagelöytöjä ja vaikkapa jazzia! Juuri tällaisella sisällöllä esimerkiksi monet Lontoon torit ovat nousseet maailmanlaajuisiksi ilmiöiksi ja niillä viihtyvät sekä paikalliset että matkailijat, hehkuttaa tiedotteessa Hietalahden toriterassia Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Ruoka- ja juomatarjonnasta vastaavat Hietalahden kauppahallin ravintoloitsijat. Omat myyntipisteensä ulos torille tuovat Piilo, Petiscaria, AperolSpritz Bar, Robert’scoffee, FatRamen ja Döner Harju. Kaikista hallin yhdeksästä ravintolasta voi hakea ruokia ja juomia ulos yhteisterassilla nautittavaksi.

– Hietalahden kauppahallin ravintolakokonaisuus on kaupunkimme salainen helmi, jonka on aika päästä nyt loistamaan! iloitsee Bauer.

Myös legendaarinen Hietsun kirppis jatkaa muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen toimintaansa Hietalahden torilla – tosin hieman uudistetussa muodossa.

Kirpputori järjestetään osana terassikokonaisuutta aina viikonloppuisin. Kirpputoritoiminnan pyörittämisestä ja paikkojen varaamisesta vastaa Hietalahden torin kupeessa toimiva Opshop Helsiki -itsepalvelukirppis.

Myyntipaikkoja torille tulee noin 50 ja ne on tarkoitettu yksityisille kotitalouksille omien käytettyjen tavaroiden myyntiin.

Lisäksi Töölöntori ja Mantan aukio saavat tänä kesänä omat yritysvetoiset toriterassinsa.

Töölöntorin terassit ovat avautuneet jo toukokuun lopulla ja niiden kattauksesta vastaavat lähialueiden ravintolat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo, TinTin Tango, PrettyBoyWingery ja Gelatteria. Paikkoja on noin 100–200.

Töölöntorilla on myös perinteisempiä torikojuja, kuten torikahviloita sekä vihannes- ja kukkamyyntiä.

Torin keskelle on rakennettu pieni lava, jossa esitetään kesän aikana erilaista ohjelmaa ja kaupunkilaiset voivat varata lavaa maksutta käyttöönsä. Esimerkiksi lauantaina 4. kesäkuuta Töölöntorilla järjestetään Suvivirsi soi -kuorolaulutapahtuma. Tilaisuuden juhlapuhujana on Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi.

Kauppatorin Mantan aukion toriterassin on puolestaan tarkoitus avautua Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Sen pyörittämisestä vastaavat ravintolat Helsinki Bryggeri ja Sofia Helsinki.