Helsinkiläinen ravintola avasi 127 metrin jättiterassin, lopputulos löi Matin ällikällä – tuoli pitää kantaa itse, ei yhtään pöytää

Töölönlahdella sijaitseva 127 metriä pitkä terassi on Helsingin pisin. Näin mainostettiin maaliskuussa Pikku-Finlandian ravintolaa ennen sen avajaisia.

Cafe&Winen terassi on herättänyt kaupunkilaisissa kuitenkin ihmetystä. Itäpuolen pitkällä sivulla ei ole käytännössä yhtään tuolia tai pöytää.

–  Ihmettelen, miksi aamuauringon puolella ei ole istumapaikkoja, Matti Laitinen, 78, kertoi HU:n haastattelussa reilu viikko sitten.

”Hieno paikka ilta-auringon ihailuun!” - tähän aikaan aurinko paistaa Helsingin keskustan suosituille terasseille

Syy ratkaisuun on selkeä. Terassi on yksi Töölönlahden virallisista kulkuväylistä.

– Siellä ei ole tarjoilua, mutta terassi on mahdollista rajata anniskelualueeksi esimerkiksi Pikku-Finlandian tilaisuuksien vieraille, kertoo Finlandia-talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Sauramaa.

Pitkä terassi on Finlandia-talon mukaan kokonaisuudessaan anniskelualuetta.

– Siellä voi olla juoman kanssa ja muutamat ovatkin siirtäneet tuolin paikalle itse, liiketoimintajohtaja Elina Juvakka sanoo.

Yli 30-vuotiaille suunnattu klubi avautui keskustassa – Helsingin yöelämä on murroksessa: "Juomia tilataan etukäteen 300-500 eurolla"

Pikku-Finlandian rakentamiseen on käytetty kokonaisia männyn runkoja.

– Yksi honka jäi yli. Teimme siitä 45 pölkkyjakkaraa, joita voi käyttää terassilla.Ravintolan mukaan terassin rooli virallisena kulkuväylänä ei tullut yllätyksenä.

– Alusta asti oli selvää, ettei sinne tule kalustusta. Myyntipiste on kahvilassa Töölönlahden puolella sekä ulkona (toisella) terassilla.

Cafe&Winen etelänpuoleinen terassi jää aamu- ja keskipäivällä täysin varjoon. Tällä viikolla terassia on laajennettu lähemmäksi rantaa.

– Sille alueelle paistaa aurinko koko päivän. Puutarhamaisella alueella on kukkalaatikoita, hyötykasveja ja aurinkotuoleja, Juvakka sanoo.

Ravintolan suosio on yllättänyt Finlandia-talon.

– Ennätyspäivänä on käynyt yli 500 asiakasta. Hälystä on tullut kuitenkin kritiikkiä. Ravintolassa on hetkittäin hyvin täyttä ja lounasta voi joutua jonottamaan.

Helsingin viimeinen Rosso suljettiin – näin lukijat muistelevat perinteikästä pizzeriaa: "Tavallista ruokaa tarjoava ravintola alkaa olla kummajainen"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut