Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläinen ravintola avasi 127 metrin jättiterassin, lopputulos löi Matin ällikällä – tuoli pitää kantaa itse, ei yhtään pöytää

Töölönlahdella sijaitseva 127 metriä pitkä terassi on Helsingin pisin. Näin mainostettiin maaliskuussa Pikku-Finlandian ravintolaa ennen sen avajaisia.

Cafe&Winen terassi on herättänyt kaupunkilaisissa kuitenkin ihmetystä. Itäpuolen pitkällä sivulla ei ole käytännössä yhtään tuolia tai pöytää.

–  Ihmettelen, miksi aamuauringon puolella ei ole istumapaikkoja, Matti Laitinen, 78, kertoi HU:n haastattelussa reilu viikko sitten.

Syy ratkaisuun on selkeä. Terassi on yksi Töölönlahden virallisista kulkuväylistä.

– Siellä ei ole tarjoilua, mutta terassi on mahdollista rajata anniskelualueeksi esimerkiksi Pikku-Finlandian tilaisuuksien vieraille, kertoo Finlandia-talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Sauramaa.

Pitkä terassi on Finlandia-talon mukaan kokonaisuudessaan anniskelualuetta.

– Siellä voi olla juoman kanssa ja muutamat ovatkin siirtäneet tuolin paikalle itse, liiketoimintajohtaja Elina Juvakka sanoo.

Pikku-Finlandian rakentamiseen on käytetty kokonaisia männyn runkoja.

– Yksi honka jäi yli. Teimme siitä 45 pölkkyjakkaraa, joita voi käyttää terassilla.Ravintolan mukaan terassin rooli virallisena kulkuväylänä ei tullut yllätyksenä.

– Alusta asti oli selvää, ettei sinne tule kalustusta. Myyntipiste on kahvilassa Töölönlahden puolella sekä ulkona (toisella) terassilla.

Cafe&Winen etelänpuoleinen terassi jää aamu- ja keskipäivällä täysin varjoon. Tällä viikolla terassia on laajennettu lähemmäksi rantaa.

– Sille alueelle paistaa aurinko koko päivän. Puutarhamaisella alueella on kukkalaatikoita, hyötykasveja ja aurinkotuoleja, Juvakka sanoo.

Ravintolan suosio on yllättänyt Finlandia-talon.

– Ennätyspäivänä on käynyt yli 500 asiakasta. Hälystä on tullut kuitenkin kritiikkiä. Ravintolassa on hetkittäin hyvin täyttä ja lounasta voi joutua jonottamaan.