Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Eri firmojen jäätelöillä on paljon eroja" – Bongasitko jo nämä Helsingin uudet jäätelökioskit? Minna, 46, paljastaa missä menee kipuraja pallon hinnalle

Helsinkiläiset saavat nauttia tänä kesänä kokonaan uusien jäätelökioskien herkuista.

Esimerkiksi varsinaissuomalainen Suomisen Maito Oy:n on avannut pääkaupungissa kaksi uutta Jymy-jäätelökioskia, joista toinen sijaitsee Tokoinrannassa ja toinen Bulevardin ja Yrjönkadun kulmauksessa. Kioskit palvelevat pitkälle syksyyn.

– Sijaintipaikat vaikuttavat Helsingissä hyviltä, koska niiden ohi kulkee todella paljon väkeä, kertoo jäätelöyrittäjä Horst Neumann.

Hänen mukaansa Jymy on tunnettu jäätelöbrändi, mutta nyt yritys on avannut koko maassa kaikkiaan viisi uutta kioskia.

– Mukana on sellaisia makuja, joita saa ainoastaan kioskeilta, ei kaupoista. Myös tuttuja makuja on tuotu uudelleen kioskeihin, muun muassa sitruunajäätelö, Neumann paljastaa.

Jymyn kioskeissa myydään muun muassa rommirusinaa ja vegaanista mango-appelsiinijäätelöä.

Mäntymäellä Paavo Nurmen patsaan vieressä on sijainnut jäätelökioski jo toukokuun alkupäivistä lähtien. Vanhan Porvoon jäätelötehtaalla on tänä kesänä Helsingissä yhteensä kolme kioskia, jotka ovat kaikki uusia.

Mäntymäen kioskin lisäksi kioskeja on myös Töölönlahdella ja Kalasatamassa.

– Uusien makujen lisäksi perinteiset vanilja, suklaa ja mansikka ovat kyllä alkukesälläkin pitäneet pintansa. Neljäs suosikkimaku on sitten ruskistettu voi pinjansiemenillä, kertoo jäätelömestari Samuli Wirgentius.

Pieni jäätelöpallo maksaa 4,50 euroa ja suuri puolestaan euron enemmän.

Wirgentiuksen mukaan kioskiasiakkaiden määrä on suoraan verrannollinen säätilaan.

– Aurinkoisella ilmalla jäätelönsyöjiä on huomattavasti enemmän kuin pilvisellä säällä, Wirgentius arvioi.

Töölöläiset Kaija, 58, ja Valtteri Virta, 36, ovat mielissään uusien jäätelökioskien tulosta Helsinkiin.

– Tuntuu siltä, että Suomi on myös jäätelötarjonnan osalta eurooppalaistumassa. Kun ennen oli vain muutama maku, nyt valinnanvaraa on todella paljon, Kaija Virta pohtii.

– Ollaan usein oltu lomalla Italiassa, mutta sikäläiset jäätelöt eivät ole minun makuuni. Kyllä jäätelössä pitää maistua aito kerma. Jo alkukesästä olen testannut kolmen eri kioskifirman jäätelöitä ja se on kannattanut. Eroja on paljon, Valtteri Virta arvioi.

Kaivopuistossa sijaitsevalle Pingviini-kioskille riittää aurinkoisina päivinä asiakkaita.

– Poutasäällä asiakkaita voi olla sellaiset 500–600, ja silloin jonoa saattaa olla tuntikausiakin. Tarvittaessa käyttöön voidaan ottaa kaksikin eri linjastoa, jolloin jäätelöä myy jopa neljä myyjää, kertoo kioskipäällikkö Sofia Simonen, 19.

Maanantaina tamperelaiset Minna, 46, ja Sanni Johansson, 10, käväisivät viilentämässä itseään tötteröjäätelön avulla.

– Tämä ei ole tänä keväänä ensimmäinen jäätelö, mutta ei varmasti myöskään viimeinen, ennustaa Minna Johansson.

Hänen oma suosikkimakunsa on uusi tulokas: kookos, mutta Sanni-tytär puolestaan haluaa yhdistellä eri makuja – siksi tötteröön valikoitui nyt suuri pallo tuttifrutti-jäätelöä.

Kuluvan kesän suosikkimakuja ovat Kaivopuistossa olleet kookoksen lisäksi myös vaniljakeksi ja Fazer Remix. Pieni jäätelöpallo maksaa täällä 4,50 euroa ja suuri pallo tai kaksi pikkupalloa 6 euroa.

– Kyllä viisi euroa pienestä jäätelöpallosta alkaa olla aikamoinen kipuraja. Maanantaina söin sellaisen Helsingin keskustassa ja kyllä se kalliille tuntui, Minna Johansson tunnustaa.

Myös eläimiä palvellaan. Kaivopuiston kioskilla on koirille tarjolla oma annos: pari lastua vaniljajäätelöä ja koirankeksi.

– Näitä on ollut myynnissä jo useita vuosia ja kyllä niitä ostetaan, Simonen kertoo.

Mikä on irtojäätelöpalloissa lempimakusi? Entä onko sinulla Helsingissä suosikkikioskia? Paljasta se meille tämän jutun kommenttikentässä!