Helsingin poliisi valvoo näkyvästi koulujen päättäjäisviikonloppua – ja antaa vanhemmille tärkeän vinkin

Koulut loppuvat lauantaina. Helsingin poliisin valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten suosimat kokoontumispaikat, kuten puistot, uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat.

Näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi. Poliisi toimii päättäjäisiltana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisotyön sekä muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa.

Poliisi jalkautuu laajasti koko Helsingin alueelle ja puuttuu alaikäisten päihteiden käyttöön sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin.

– Jos alaikäinen pitää alkoholia hallussaan, seuraa siitä sakko ja ilmoitus sekä huoltajalle että lastensuojeluviranomaiselle. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan huoltajien tai sosiaaliviranomaisten huostaan, komisario Simo Kauppinen toteaa tiedotteessa.

– Nuorten päihteiden käyttö on viime vuosina vähentynyt ja meno on yleisesti ottaen rauhoittunut. Myös häiriöitä ja ylilyöntejä on vähemmän. Olisi hyvä, että vanhemmat sopisivat etukäteen nuorten kanssa pelisäännöistä ennen kuin lähdetään viettämään juhlailtaa. Illan aikanakin olisi ihan hyvä pitää nuoriin yhteyttä, jotta tietää kaiken olevan kunnossa, Kauppinen kehottaa.

Helsingin poliisi kertoo lauantaina illan etenemisestä Twitterissä www.twitter.com/helsinkipoliisi sekä Instagramissa osoitteessa: www.instagram.com/helsinkipoliisi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut