Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-kisojen kasvisruokakaupasta nousi kohu – nyt puhuu yrityksen perustaja: "Jääkiekko on valkoisen heteromiehen laji"

Jääkiekon MM-kisoissa ostetun kasvisruuan määrä synnytti keskustelua alkuviikolla. Alkuperäisen uutistiedon mukaan kisoissa olisi myyty vain 17 kasvisruoka-annosta – vastaavasti olutta oli mennyt 100 000 litraa.

Pirkkalassa majaansa pitävä Vegem vastasi tapahtuman kasvisruokatarjonnasta. Yrityksen perustajiin kuuluva Sami Karttunen ihmetteli ennakkotietoa myynneistä.

– Ajattelin, että tämä on vitsi. Sitten tuli mieleen, että jääkiekko on valkoisen heteromiehen laji, joten siinä voi käydä sitten noinkin, Karttunen kommentoi Etelä-Suomen Medialle.

Nohon Areenan ravintoloiden keittiöpäällikkö Antti Ahokas on sittemmin selvittänyt Ylelle, että kyse on jos ei nyt vitsistä, niin ainakin mittakaavavirheestä.

– Aiemmin ilmaistu 17 kappaletta vegeannoksia koskee vegemyyntipisteemme myyntiä kisojen aikana, Ahokas täsmentää.

Tapahtumien aikana esimerkiksi kasvisversiota hot dogista myytiin 72 kappaletta ja vegesiipiä 53 kappaletta.

Karttunen suhtautuu suorasukaisen lempeästi suomalaisen jääkiekkosielun ruokailumaisemaan.

– Porukka on kiekkokatsomossa hyvin homogeenistä, mitä ruokailutottumuksiin tulee. Vedetään kaljaa ja makkaraa. Kulttuuri on sellaista.

– Suomalaisilla rokkifestareilla ja tapahtumissa kulttuuri on jo muuttunut tai muuttamassa. Vegem on saanut hyvin tilauksia kesätapahtumiin, joissa tuotteille on odotettavissa hyvää menekkiä ainakin jos ajatellaan mitä volyymeihin tulee, Karttunen kertoo.