Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi onkilaiturit eivät ole vedessä? – Neljä laituria nököttää Vantaanjoen törmällä

Vantaanjoen jokivarsi on upeimmillaan ja kauniita iltoja on ollut jo useita. Joen neljä onkilaiturit vain ovat tiukasti kuivalla maalla.

Miksi laitureita ei ole vielä laskettu?

– Työ on tilattu ulkopuoliselta yritykseltä. Ilmeisesti kyse on yrityksen aikatauluista, kertoo yksikönpäällikkö Petri Angelvuo kulttuuri ja vapaa-ajan toimialan ulkoilupalveluista.

Angelvuo ei osaa sanoa tarkkaa päivää, jolloin laiturit saadaan veteen, mutta arvelee sen olevan "piakkoin".

Sulana joki on ollut jo noin parin kuukauden ajan.

Laitureiden laskemiseen tarvitaan pientä nosturia. Samalla tehdään tarvittavia kunnostustöitä, kuten kansilautojen uusimisia.

Vantaanjoen varteen tuotiin toissa syksynä neljä onkilaituria. Ne rahoitettiin Oma Stadi -hankkeena, jossa kaupunkilaiset saavat äänestää, millaisiin palveluihin tai asioihin rahaa käytetään. Hanke maksoi noin 60 000 euroa.

Laitureita on Vantaanjoen varressa Siltamäessä, Tapaninvainiossa, Pukinmäessä ja Savelassa.

Vantaanjoen varteen ilmestyy uusia laitureita – Uimista niiltä ei kuitenkaan suositella, kertoo kaupungin projektipäällikkö

Vantaanjoen rannoilla on yleisiä onkilaitureita, mutta penkit puuttuvat – "Idea ei sisältänyt penkkejä"

Vantaanjoesta kirjan kirjoittanut Hanna Apajalahti vinkkaa parhaat retkikohteet – "Joen voi meloa lähes alusta loppuun"

Helsinkiläinen Atte, 35, luiskahti lapsena Vanhankaupunginkosken virtaan ja meinasi hukkua – tätä mieltä hän on padosta nyt