Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnettu pesäpallovalmentaja määrättiin vuodeksi toimitsijakieltoon – syyllistyi kolmessa joukkueessa naispelaajan häirintään

Suomen Pesäpalloliitto ja Superpesis ovat määränneet Petri Kaijansinkolle 12 kuukauden mittaisen peli- ja toimitsijakiellon. Kaijansinkko on tehnyt pitkän työuran niin miesten pesäpallon kuin sittemmin naisten pesäpallonkin maailmassa, ja hän on lajissa erittäin tunnettu, useampia mitaleita urallaan saavuttanut nimi.

Kaikissa tapauksissa on ollut kyse naispelaajan häirinnästä tilanteessa, jossa Kaijansinkko on ollut joukkueen valmentajana. Selvityksessä tutkittiin Kaijansinkon toimintaa Porin Pesäkarhuissa vuosina 2009–2011 ja Rauman Ferassa vuosina 2014–2015.

Tämän lisäksi tutkinnassa ilmeni kolmas tapaus Jyväskylän Kirissä vuonna 2017. Kirissä Kaijansinkko työskenteli tuohon aikaan kaksoisroolissa valmentajana ja pelinjohtajana.

Ilta-Sanomat on haastatellut asiasta Jyväskylän Kirin puheenjohtajaa, entistä europarlamentaarikko Henna Virkkusta (kok.) jolle mainittu Kiri-tapaus tuli yllätyksenä.

– Tehdyn tutkinnan perusteella Porin tapaus todettiin vanhentuneeksi. Tutkinnassa ilmenneiden Rauman tapaukseen liittyvien uusien seikkojen sekä Jyväskylän esiin tuodun tapauksen osalta liittojohtokunta katsoo Kaijansinkon toimineen pesäpallon kurinpitosäännöksissä tarkoitetulla tavalla epäurheilijamaisesti, päätöksessä todetaan.

– Liitto jatkaa häirinnän vastaista kampanjointia omissa viestintävälineissään sekä on mukana urheilun yleisissä kampanjoissa. Koulutusjärjestelmään on jo lisätty häirinnän vastaiseen tekemiseen liittyviä osia, joiden läpikäynti edellytetään lasten ja nuorten leireille tulevilta valmentajilta ja pelinjohtajilta, päätöksen perustelut jatkuvat.