Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maksutonta välipalaa Helsingin kouluihin? Viime syksynä päätetylle aamupalakokeilullekaan ei vielä ole rahoja

Helsingissä esitetään maksuttoman välipalan tarjoamista kouluissa.

Nora Grotenfeltin (r.) valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että välipala olisi tarjolla peruskouluissa niille oppilaille, joiden oppitunnit jatkuvat lounaan jälkeen yli kolme tuntia. Noin puolen tunnin lounasaika kouluissa on yleensä kello 10.30-12.30.

Iltapäivätoimintaan osallistuville 1–2 luokkalaisille tarjotaan toimintamaksuun sisältyvä välipala. Joissain kouluissa iltapäivän välipalaa on myös myynnissä.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta jätti välipalan tarjoamisen vielä pöydälle viime viikon kokouksessaan.

Helsingissä päätettiin viime syksynä aloittaa myös maksuttoman aamupalan kokeilu neljässä koulussa. Koulut on tarkoitus valita siten, että samalla ehkäistään alueiden eriarvoistumista.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tehtävänä on valmistella kokeilun aloitus.

Maksutonta aamupalaa neljään Helsingin kouluun – näin paljon kokeilu maksaa

HU:n tiedustellessa mikä tilanne on, toimialalta vastataan, että asia on ”selvityksessä”. Kaskosta tarkennetaan, että tämän vuoden budjetissa rahoitusta aamupalakokeilulle ei ole. Rahaa on sen sijaan varattu maksuttomien kuukautisvälineiden tarjomiseen sekä ns. kiusaamisvilkun kokeiluun kouluissa.

– Aamupalapilotti voidaan toteuttaa tämän vuoden määrärahoilla, jos lautakunta niin päättää ja se on määrärahojen puitteissa mahdollista. Tämä selviää loppuvuodesta, koska mitään erillisvarausta ei siis tähän ole tehty, selventää talous- ja suunnittelupäällikkö Tero Vuontisjärvi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Helsingin kouluihin ehdotetaan aamupalatarjoilua

Näin paljon kuukautissiteiden tarjoaminen kouluissa tulee maksamaan Helsingissä – "Eihän näissä aloitteissa ikinä ajatella mistä raha otetaan"

Kiusaamisvilkku kokeiluun valituissa kouluissa Helsingissä – sähköinen lomake ollut jo käytössä, ilmoitus pitää voida tehdä myös anonyymisti

Maksuttomia kuukautissuojia alle 25-vuotiaille vähävaraisille Helsinkiin? – Valtuutettu: "Kenenkään ei tulisi joutua valitsemaan"