Malminkartanon suunnitteluperiaatteet palautettiin valmisteluun – Kartanonmetsän luontoselvitykset halutaan nähdä ensin

Malminkartanon suunnitteluperiaatteet on palautettu uudelleen valmisteluun. Suunnitteluperiaatteissa ohjataan, miten aluetta kehitetään tulevaisuudessa. Periaatteita noudatetaan yksityiskohtaisemmissa suunnitelmissa.

Päätöksen palautuksesta teki kaupunkiympäristölautakunta tiistaina iltapäivällä yksimielisesti Anni Sinnemäen (vihr.) ja Risto Rautavan (kok.) ehdotuksesta.

Malminkartano on nimetty yhdeksi Helsingin kaupunkiuudistuskohteeksi. Kaupunkiympäristölautakunta pitää nyt tehtyjä periaatteita huolella valmisteltuina, jotka tunnistavat Malminkartanoon liittyvät tavoitteet ja haasteet.

Samalla lautakunta katsoo, että alueen suunnittelun kokonaisuuteen voidaan ottaa perustellummin kantaa, kun Kartanonmetsän luontoselvitykset ovat valmistuneet. Kartanonmetsä on yksi suunnitteluperiaatteisiin kuuluva osa-alue.

Valmistuessaan luontoselvitykset voivat selkeämmin ohjata Kartanonmetsän osa-alueen mahdollista rakentamista.

Asukkaat vaativat: Kiistellyn lähimetsän periaatteet palautettava valmisteluun – havainnekuvassa rivi kerrostaloja seisoo metsässä

Jotta alueen uudistamisen kokonaismittakaava säilyisi riittävänä, lautakunta toivoo, että tarkastellaan vielä uudelleen alueen sisällä olevan rakenteen "kunnianhimoista täydennysrakentamista" ja sitä, miten myös tällä osa-alueella voidaan saada käynnistettyä tarvittavia lippulaivahankkeita.

Tässä täydennysrakentamisessa luonnollisesti tulee painottaa juuri aseman ympäristöä, jossa alueen kulttuuriympäristön piirteet voivat myös saada selvästi uuden kerroksen, lautakunta toteaa.

Myös suunnitteluperiaatteissa tehokkain rakentaminen on sijoittunut Malminkartanon juna-aseman ympäristöön, jossa rakennukset voisivat olla 6–10-kerroksia. Periaatteissa mainitaan lisäksi, että Kartanonmetsän reunat otetaan täydennysrakentamiseen.

Asukkaat ovat kauhuissaan Malminkartanoon suunnitelluista kerrostaloista jopa 2500 asukkaalle – "Tämä metsäalue on tärkeä koko Helsingin tasolla"

"Malminkartanoon tarvitaan lisää asukkaita" – Kartanonmetsään suunnitellaan kerrostaloja

Asukkaat vievät päättäjät metsään Haagassa – "Tilalle tulisi rakennusmassa ja ulkoilureittiä ei jäisi jäljelle juuri lainkaan"

Alppilassa pelätään suositun kallion räjäytystä – Iina, 28, järkyttyi: "En ole kuullut asiasta mitään!"

Lähimetsää puolustavat keskiviikkona kaupungintalolle – valtuutettuja toivotaan paikalle lukemaan kortteja

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut