Rekkakuskien vuosien odotus päättyy viimein pk-seudulla – täällä voi pysäköidä maksutta 18 tuntia kerrallaan

Raskaan liikenteen kuljettajat ovat vuosien odottelun jälkeen saaneet yöpymisen mahdollistavan taukopaikan pääkaupunkiseudulle.

Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumaan Vantaan Keimolanporttiin avattu rekkaparkki helpottaa alueen akuuttia taukopaikkapulaa, kertoo Uudenmaan ely-keskus.

Katriinantie 22:ssa sijaitsevassa rekkaparkissa voi pysäköidä maksutta 18 tuntia kerrallaan. Tilaa on 61:lle ajoneuvolle.

Kuljettajien käytössä on huoltorakennus, jossa on WC- ja suihkutilat. Myös WC- ja suihkutilojen käyttö on kuljettajille ilmaista.

Ely-keskuksen mukaan uusi paikka helpottaa alueen rekkaparkkipulaa ennen pysyvämpien palvelualueiden rakentamista.

Kuljettajat voivat rekisteröityä rekkaparkin käyttäjiksi osoitteessa: www.rekkaparkki.com.

Keimolanportin rekkaparkki on toteutettu ely-keskuksen sekä Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteistyönä.

Tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulle on tulossa kaksi pysyvämpää parkkialuetta raskaalle liikenteelle. Tästä on sovittu Helsingin seudun kuntien ja valtion välisessä MAL-sopimuksessa, joka koskee vuosia 2020–2031.

Pula raskaan liikenteen pysäköintialueista on jo pitkään vaikeuttanut kuljettajien arkea sekä kuljetusten oikea-aikaista saapumista ja lakisääteisen ajo- ja lepoaikasääntelyn noudattamista. Ely-keskus on teettänyt laskelmia taukopaikkojen tarpeesta jo vuodesta 2015.

Tilanne on ollut kimurantti etenkin siksi, että Vuosaaren sataman, lentoaseman ja pääradan, Kehä III:n sekä kolmos- ja nelosteiden ympäristössä on Suomen merkittävin logistinen vyöhyke. Alueen kautta kulkee suurin osa Suomen ulkomaankaupasta ja kuluttajien kulutustavaroista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut