Tuleva viikonloppu on täynnä tapahtumia Helsingissä – katso 5 täsmävinkkiä!

Helsinki-päivän juhlinta kestää tänä vuonna koko viikonlopun 11.–12. kesäkuuta.

Luvassa on yli sata maksutonta tapahtumaa ympäri kaupunkia, konserteista lasten taidetyöpajoihin ja saaristoretkistä kaupunkiviljelyyn.

Lauantaina katetaan yhteinen illallinen taivaan alle suljetulla Pohjoisespalla. Suosittu, vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty illallinen on jo loppuunvarattu.

Sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista ja lisäksi nautitaan pormestarin perinteisistä aamukahveista kaupungintalolla.

Helsinki-päivän vastaava tuottaja Marianne Saukkonen antaa 5 tärppiään Helsingin Uutisten lukijoille:

– Sunnuntaiaamun voi aloittaa ihanasti uinnilla Uimastadikalla, jonne on perinteisesti Helsinki-päivänä ilmainen sisäänpääsy.

– Odotan myös innolla Drag Syndromen keikkaa Espan lavalla sunnuntai-iltana. Ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä ainutlaatuinen ryhmä, hehkuttaa Saukkonen.

Brittiläinen Drag Syndrome on maailman ensimmäinen drag-ryhmä, jonka kaikilla esiintyjillä on Downin syndrooma. Drag Syndromen piti esiintyä jo Outsider Art -festivaalilla viime syksynä, mutta korona sotki suunnitelmat. Helsingin kesäillassa ryhmä astelee lavalle Pertti Kurikan nimipäivien suomenkielisen punk-rockin säestämänä.

Saukkonen vinkkaa myös Rautatiasemalla lauantaina avautuvasta, ajankohtaisesta Vapauden hinta -valokuvanäyttelystä, jonka järjestää Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry.

– Ja kun kerran Sång- och musikfest tulee Helsinkiin, sunnuntaina kannattaa suunnata lasten kanssa kuuntelemaan Arne Alligatoria Kansalaistorille. Lauantaina illalla taas on luvassa svengaava We Are Voice -kuorokonsertti, Saukkonen jatkaa.

– Lisäksi Mimmit peinttaa -taidekollektiivi tarjoaa koko viikonlopun ajan katutaidetyöpajoja ja muutakin katukulttuuria Suvilahdessa.

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan aina 12. kesäkuuta. Ohjelma syntyy avoimen tapahtumahaun kautta yhdessä kaupunkilaisten ja erilaisten kaupunkitoimijoiden kanssa.

Helsinki-päivän koko ohjelma löytyy verkosta: helsinkipaiva.fi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut