Korona siirsi vuokra-asuntojen kysyntää matalamman vuokratason alueille – Sato listasi, näiltä alueilta asuntoja haetaan nyt eniten

Koronapandemia sekä etätyön ja opiskelun lisääntyminen ovat siirtäneet vuokra-asuntojen kysyntää matalamman vuokratason alueille.

Tiedot käyvät ilmi Saton asiakas- ja kiinteistötietojärjestelmästä, jossa on listattu kesäkuun alun tilanne.

Pääkaupunkiseudun vuokraustilannetta kuvaavalla kymmenen kohdan listalla seitsemän kaupunginosaa sijaitsee Helsingissä ja erityisestä Itä-Helsingissä. Saton kymmenen suosituimman kaupunginosan ykkösenä on Mellunkylä, toisena Pikku Huopalahti, kolmantena Kontula, sitten Herttoniemi ja Vuosaari.

Listalla kuudentena on Espoon Matinkylä. Seitsemänneksi eniten vuokra-asuntohakemuksia suhteessa vuokrattavana oleviin asuntoihin on rustattu Kallioon ja sitten Oulunkylään. Listan viimeisenä ovat Hakunila ja Pihlajamäki.

Alkuvuodesta kiinnostus myös keskustan asuntoihin on Saton mukaan alkanut kasvaa.

– Vuokra-asunnon hakijoille sijainti on usein tärkein kriteeri. Vuokra-asunnot hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen lähellä kiinnostavat. Erityisesti metron ja radan varrella sijaitsevat vuokra-asunnot ovat haluttuja, toteaa Saton kaupallinen johtaja Janne Ojalehto tiedotteessa.

Saton asiakas- ja kiinteistötietojärjestelmän mukaan vuokra-asuntoja haetaan edelleen eniten heinäkuussa. Tänä vuonna vuokra-asuntojen kysyntä vilkastui jo keväällä.

Vuokra-asuntojen kysynnän kasvuun heijastuvat osittain myös taloudellinen epävarmuus, hintojen ja korkojen nousu. Vuokra-asuntoa saattaa Saton mukaan pohtia nyt myös osa omistusasuntoa etsivistä.

– Pandemia-aikana patoutunut vuokra-asuntojen kysyntä on nyt lähtenyt purkautumaan. Se näkyy meillä tänä keväänä asunnonhakijoiden määrän nousussa jo ennen kesäkuukausien hakupiikkiä, Ojalehto jatkaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut