Suosittuun ruusupuistoon tulossa opastauluja ja ääniopasteita kolmella kielellä –  ensi vuonna uudistukset jatkuvat

Haagan Alppiruusupuisto saa tänä kesänä 12 opastaulua ja ääniopastuksen.

Uusien opasteiden avulla kävijät voivat tutustua kasvilajikkeisiin ja puiston historiaan kasvinjalostustyössä. Opastus on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Uudet taulut ovat taiteilija Laila Nevakiven maalaamia vesivärikuvituksia. Taulujen asiasisällöstä vastaa alppiruusuasiantuntija Jussi Lähteenmäki. Graafisen suunnittelun on tehnyt Jaana Rautio. Tauluissa on QR-koodi, jonka kautta omalla älypuhelimella pääsee kuuntelemaan puiston tarinoita.

Vuonna 1975 perustettu Alppiruusupuisto on alkujaan toiminut Helsingin yliopiston kasvinjalostuksen koealueena ja toimii tässä tehtävässä osittain vieläkin. Vuosien saatossa puisto on laajentunut myös atsaleoiden koealueeksi. Viimeisimpänä sinne perustettiin hortensiavaltainen metsäpuutarha.

Kesäkuun alussa puisto toimi jopa kymmenen parin vihkipaikkana.

Lue: Kati, 40, ja Tuomas, 38, halusivat rennot häät – lauantaina he sanovat "Tahdon" suositussa puistossa: "Helsingin salattu helmi"

Alppiruusupuisto on kansainvälisesti ainutlaatuinen kohde, sillä se on samanaikaisesti myös yleisölle avoin. Tavallisesti tutkimusalueet ovat yleisöltä suljettuja. Alppiruusujen kukinnan aikaan touko-kesäkuussa eksoottista kukkaloistoa käy puistossa ihailemassa tuhansia helsinkiläisiä ja matkailijoita.

Ensi vuonna Helsingin kaupunki jatkaa puiston kohentamista. Pääsisäänkäynti Laajasuontien puolella uusitaan. Pääsisäänkäynnille rakennetaan uusi portti. Sisääntuloa kohennetaan istutuksin. Puistoon lisätään myös pyörätelineitä ja roska-astioita.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut