Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaksi miestä oli pilkillä, kun moottorikelkan äänet yhtäkkiä muuttuivat ja valo katosi – alkoi tapahtumasarja, joka päättyi torstaina

Se oli talvinen päivä, kun espoolaiset Pauli Sillanpää ja Niko Niemelä olivat lähteneet pilkille. Kaksikko sai pilkkiä rauhassa, kunnes he havaitsivat jäällä kulkevan moottorikelkan.

Se ajoi muutaman sadan metrin päähän. Kuului, kun tela ja moottori vinkui tyhjää ja kelkan valo katosi. Pilkkijät olivat aiemmin huomanneet alueella tummaa, ohuempaa jäätä. He päättelivät, että kelkka oli mennyt jäästä läpi.

Sillanpää ja Niemelä lähtivät tarkastamaan tilanteen ja ilmoittivat tapahtuneesta hätäkeskukseen. Jäihin pudonneet moottorikelkkailijat pääsivät nousemaan omin voimin jäälle, ja toinen heistä pääsi ryömimään kantavalle jäälle. Toisen, uupuneemman henkilön Sillanpää ja Niemelä avustivat kantavammalle jäälle. Sen jälkeen he huolehtivat, että moottorikelkkailijat pääsivät turvallisesti rantaan ja ensihoidon tarkastettavaksi.

Torstaina parivaljakko oli jälleen yhdessä. Silloin Etelä-Suomen aluehallintoviraston Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Tommi Laurinen luovutti neljälle Etelä-Suomen alueella asuvalle henkilölle tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin. Lisäksi mitalit myönnettiin Srisuda Kiviselle ja Niko Niemiselle.

– Lähimmäisen apu on korvaamaton niin onnettomuustilanteessa kuin sen jälkeenkin. Olette ansainneet hengenpelastusmitalin ja myös yhteiskunnan kiitoksen ja kunnioituksen osoituksen, Laurinen kiitteli.