Jazzjamit valtaavat Vallilan kesällä – Nyt kuulet näiden soittolegendojen musiikkia

Konepaja Biergartenin terassilla Vallilassa vietetään kesällä jazzjameja. Jamien luonteeseen kuuluu ennakoimattomuus, sillä kukaan ei tiedä tarkalleen mitä soitetaan ja kenen kanssa.

Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on kiinni myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta.

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, Metropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä.

Jamien teema vaihtuu joka kerta. Seuraavan kerran jamit ovat 16. kesäkuuta, jolloin teemaksi on valittu Charlie Parkerin musiikki.

Tuolloin jami-isäntänä toimii Jouni Järvelä, joka soittaa myös saksofonia. Saksofonin kimpussa on myös Mikko Innanen, kun taas Oskari Siirtola soittaa bassoa ja Tomi Saikkonen rumpuja.

Charlie "Bird" Parker (1920–1955) oli saksofonisti ja säveltäjä, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä jazzmuusikoista. Virtuoosimaisena soittajana ja nerokkaana improvisoijana tunnettu Parker oli ehkä vaikutusvaltaisin hahmo bebopiksi kutsutun modernin jazzin synnyssä 1940-luvulla.

Kenny Dorham on teemana 30. kesäkuuta ja Horace Silver 14. heinäkuuta. Dorham soitti monien 1940- ja 1950-luvun bebop-artistien kanssa ja johti myös omia yhtyeitään. Silver aloitti jazzuransa soittamalla tenorisaksofonia. Hän sai vaikutteita Lester Youngilta ja myöhemmin pianistina Bud Powellilta.

Olli Ojajärven isännöimän jami-illlan teema 27. heinäkuuta on vielä avoinna. Cole Porterin musiikkiin uppoudutaan 4. elokuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut