Remu Aaltonen valittiin Stadin Kundiksi – Friiduksi tanssija Minna Tervamäki

Stadin Friidu ja Kundi ovat perinteisesti jälleen valittu.

Stadin Friiduksi valittiin tänä vuonna tanssija, koreografi ja yrittäjä Minna Tervamäen. Stadin Kundin tittelin sai puolestaan kantaakseen rock-ikoni Henry Olavi Aaltonen eli Remu.

Stadin Friidu ja Stadin Kundi tittelit julistettiin tänään viettävänä Helsinki-päivänä Espan lavalla kello 12. Valinnasta vastasi Stadin Slangi.

Remu on yhdistyksen mukaan katu-uskottava, aito stadilainen, joka on kaikilla mittareilla ansainnut Stadin Kundin nimen ja arvon.

– Hän on noussut nuoruutensa hairahduksista eteenpäin ja on ennen muuta kielellisesti luova, valinnan tekijät muistuttavat.

Aaltonen syntyi vuonna 1948 Helsingissä niukkoihin oloihin, kahdeksanlapsisen perheen esikoiseksi.

Jo pikkupoikana Remu päätti ruveta muusikoksi. Rumpujen puutteessa hän harjoitteli kolistelemalla kurkkupurkkeja. Ensimmäistä kertaa Aaltonen joutui vankilaan 16-vuotiaana tuomittuna murroista ja varkauksista.

Virikettä tarjosivat yhtyeet The Steelers, The Creatures ja Kalevala. Myöhemmin Aaltonen perusti legendaarisen Hurriganes-yhtyeen.

Stadin Slangi perustelee Tervamäen valintaa muun muassa sillä, että Tervamäki näkyi julkisuudessa paljon Helsingin Kansainvälisen Balettikilpailun järjestäjäyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

– Syntymästadilaisella tanssija-koreografi Minna Tervamäellä on loistava ura Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin hänen toimintansa painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina, nuorten opettamiseen ja yrittäjätoimintaan, tiedotteessa todetaan.

Valinnassa korostettiin myös monialaista liikunnallisuutta ja positiivisuutta uuden löytämiseen sekä opetustyötä nuorten parissa. Tervamäki on työllistänyt muita tanssijoita ja tehnyt tanssia uudella tavalla tunnetuksi kansalaisten silmissä.

Vuonna 1958 syntyneen Tervamäen vanhemmat muuttivat Helsinkiin muualta Suomesta opiskeluaikoina.

Tervamäen perheeseen kuuluvat aviomies, yhteinen tytär ja miehen jo aikuinen poika.

Punavuori, Ullanlinna ja Rööperi ovat Tervamäelle tuttuja alueita sekä Aleksanterin teatteri, jossa tervamäki työskenteli.

– Olen viettänyt näillä alueilla todella paljon aikuisikääni ja erityisen kiintynyt Punavuori, Rööperi, Eira alueeseen. Tunnen olevani kuin kivassa kyläyhteisössä, jossa on paljon tuttuja, Tervamäki toteaa tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut