Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diili-finalisti Mikko Vehmas paljastaa, mitä yritysidealle kuuluu nyt – ohjelman lähetyksen jälkeen alkoivat yllättävät yhteydenotot

Helsinkiläinen Mikko Vehmas sijoittui Diilissä toiseksi. Finaalijakso nähtiin torstaina.

Leppoinen ja levollinen. Tällaiset ovat Diili-finalisti Mikko "Vemmu" Vehmaksen tämän hetkiset tunnelmat.

– Hyvin menee. Tässä kesää odotellessa, Vehmas kertoo.

Helsinkiläinen sijoittui toiseksi keväällä nähdyssä TV-sarja Diilissä. Voiton vei lopulta Clarissa Hedman.

Vehmas kertoo, että ohjelman suurin anti olivat sieltä saadut ystävät. Hän pitää yhä tiiviisti yhteyttä osaan muista kilpailijoista.

– Kokemus oli aika rankka ja päivät pitkiä. Viidessä viikossa myös hotelliaamiainen rupeaa tulemaan korvista ulos. Saimme toisistamme tosi paljon tukea ja jeesiä, Vehmas kuvailee.

Jaajo Linnonmaa, 43, muutti Helsingistä Espooseen – 4 lapsen isä hehkuttaa kotikontujaan nyt estoitta ja nimeää suosikkipaikkansa: "Ehdoton kruununjalokivi"

Ennen ohjelmaa Vehmas tosin oli julistanut, ettei ole etsimässä kavereita.

– En saanut yhtään kaveria, mutta kourallisen ystäviä ja yhden pikkusiskon 'from another mother', Vehmas hymyilee.

Pikkusiskolla hän viittaa Dora Palmroosiin, joka eteni ohjelmassa semifinaaliin.

– Keski-iän ylittäneellä 45-vuotiaalla ei ole mikään helppo etuoikeus löytää uusia ystäviä.

Ohjelman loppuvaiheille edenneestä porukasta osa oli viettämässä vastikään aikaa myös Ylläksellä. Ystävyksillä on myös suunnitelmissa uusi yritysidea. Tästä ei kuitenkaan vielä ole tarkempaa kerrottavaa, eikä yritystä ole vielä perustettu.

– Olisi suorastaan rikollista, jos emme hyödyntäisi tätä osaamista ja ystävyyttä, minkä olemme saaneet.

Diili-voittaja Sointu Borg, 28, toivoo oppivansa säästämään, kunhan alkaa tienata "perushyvin" eli yli 3000 euroa kuukaudessa – "Olen pelokas rahankäyttäjä, ja hirvittää, kun joku sijoittaa yritykseeni"

Finaalissa kilpailijat esittelivät omia yritysideoitaan. Vehmaksen ajatus keskittyi kotimaanmatkailun edistämiseen.

Tiivistetysti ajatuksena on koota pienten paikkakuntien yrittäjiä, artisteja ja taiteilijoita lähiseudulla järjestettävään tapahtumaan. Infrastruktuuri ja markkinointi tulisivat valmiina. Kohderyhmänä olisivat etenkin matkailijat.

– Meillä on valtava määrä pieniä paikkakuntia, joissa on jotain tosi uniikkia. Kuten puukkoseppiä ja pienpanimoita, mutta he jäävät jostain syystä varjoon, Vehmas avaa.

Tapahtumien ajatuksena olisi siis tuoda pienempien paikkakuntien toimijoita esiin. Tapahtumia järjestettäisiin lopulta ympäri Suomea – infrastruktuuria olisi mahdollista siirtää paikkakunnalta toiselle.

Mitä idealle kuuluu nyt?

– Siitä on tullut yllättävän paljon kommenttia, että olisi ilo olla mukana. Ja, että idea vaikuttaa kivalta, Vehmas paljastaa.

Yhteydenotot alkoivat heti finaalilähetyksen jälkeen, ja niitä on tullut perjantaina vain lisää. Esimerkiksi kunnat ovat ottaneet yhteyttä.

Vehmas kertoo, että yritysidea on kehittynyt kuvausten jälkeen hiljakseen. Mietittävää riittää kuitenkin vielä paljon.

– Finaalissa esitetyn, Lappiin liittyvän idean voisi toteuttaa mahdollisesti kesällä 2023, Vehmas paljastaa.

Sointu Borg, 28, voitti Diilin – näin ekonomi kuvaili itseään viime kesänä: "Jos haluan lähteä ulos kotiovesta näyttävässä kaula-aukossa..."