Poliisin kysely: Tehovalvontajaksolla vaikutusta Kallion turvallisuuteen – näin yhteistyö jatkuu

Yli puolet poliisin kyselyyn osallistuneista Kallion asukkaista on sitä mieltä, että poliisin touko–kesäkuussa tekemällä valvontajaksolla on ollut vaikutusta alueen turvallisuustilanteeseen. Vastaajista 51 prosenttia oli tätä mieltä.

Poliisi toteutti kolmen viikon valvontajakson 16. toukokuuta–5. kesäkuuta Kalliossa.

Valvontajakso toteutettiin, koska poliisi sai alkukevään aikana asukaspalautetta avoimen huumausainekaupan aiheuttamasta turvattomuudesta ja häiriöistä Sörnäisten metroaseman ympäristössä ja puistoissa. Asukkaiden mukaan tilanne huonontui koronasulkujen aikana.

Tehovalvontajakson aikana kirjattiin 45 huumausaineen käyttörikosta, 28 huumausainerikosta, yksi törkeä huumausainerikos ja tehtiin 40 hoitoonohjausta. Paikalta poistettiin kaikkiaan 1 166 henkilöä. Etsintäkuulutettuja tavoitettiin 123.

– Poliisin tehovalvontajakson tavoitteina oli saada Kallion alueen turvallisuutta parannettua ja vähennettyä huumausainekauppaan sekä huumausaineiden käyttöön liittyviä häiriöitä. Voidaan sanoa, että tässä kolmen viikon valvontajakson tavoitteessa onnistuttiin, toteaa komisario Hanna Kiiskinen tiedotteessa.

Poliisi teki alueen asukkaille kyselyn toukokuun alussa, jossa kartoitettiin alueen turvallisuustilannetta ja pahimpia häiriötekijöitä- ja kohteita. Webropol-kyselyä jaettiin alueellisissa Facebook-ryhmissä. Vastauksia tuli 2 772. 91 prosenttia vastaajista koki näkyvän päihteidenkäytön aiheuttavan häiriöitä alueella.

Asukkaille tehtiin valvontajakson jälkeen uusi Webropol-kysely, jolla kartoitettiin, onko alueen turvallisuustilanteessa koettu muutosta. Kyselyyn tuli 408 vastausta. Vastaajista 51 prosenttia koki, että poliisin tehovalvontajaksolla oli positiivinen vaikutus alueen turvallisuustilanteeseen.

– Myös omien havaintojemme perusteella alue oli koko valvontajakson ajan normaalia rauhallisempi. Voinee siis päätellä, että tehostetuilla toimenpiteillä on ollut asiaan vaikutusta, Kiiskinen jatkaa.

Poliisi aikoo jatkaa Kallion alueella näkyvää partiointia sekä yhteistyötä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

– Alueen häiriöillä on pitkä historia. On selvää, ettei turvallisuustilannetta ratkota pelkällä kolmen viikon tehovalvontajaksolla. Alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa jatketaan tiiviisti yhteistyötä.

Alueen asukkaille järjestetään tällä viikolla tilaisuus, jossa poliisin lisäksi paikalla on Helsingin kaupungin edustajia sekä sosiaali- ja päihdetyön ammattilaisia.

– Tarkoitus on yhteistyössä löytää keinoja, joilla alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä voidaan parantaa pidempikestoisesti, kertoo komisario Katja Nissinen Helsingin poliisin ennalta estävästä toiminnosta.

Päihteidenkäyttäjien kannalta tilanne on haastava. Nissisen mukaan alueen kokonaistilannetta ei auta, että häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt poistetaan paikalta, koska sitten he suuntaavat jonnekin toisaalle.

– Asian eteen tulee eri toimijoiden tehdä laajasti yhteistyötä. Näille henkilöille tulisi voida osoittaa paikka, jonne he voisivat mennä ja saada apua tilanteeseensa. Parhaimmillaan ratkaisut löytyvät yhteistyössä heidän kanssaan

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut