Näiltä alueilta Helsingin kaupungin vuokra-asuntoja haetaan eniten – kartettujen asuinalueiden lista yllättää

Kaupungin omistamissa vuokra-asunnoissa asuu noin joka kuudes helsinkiläinen. Noin 80 prosentilla Hekan asuntoa hakevista kotitalouksista bruttotulot ovat alle 3 000 euroa kuukaudessa. Markkinahintoja edullisempien asuntojen tavoite on tarjota kohtuuhintaista vuokra-asumista Helsingin pienituloiselle väestölle.

Keskituloilla mitattuna Hekan asukkaat olivat kaupungin toiseksi pienituloisimpia, heidän keskimääräiset vuositulonsa ovat 21 500 euroa, kun kaikkein vähiten ansaitsivat opiskelija-asunnoissa ja Hekan erityisryhmien asunnoissa asuvat ja eniten omistusasunnoissa asuvat.

Asukasvalinta uusiksi: Näin voit jatkossa päästä Helsingin kaupungin vuokra-asuntoon erittäin kiireellisenä hakijana

Vuonna 2022 suosituimmat Hekan asuntojen hakualueet ovat Kalasatama sekä Arabianranta. Kolmantena on Jätkäsaari.Näille alueille on valmistunut useita Hekan asuintaloja 2000-luvulla.

Asuntoja haetaan paljon myös Kalliosta, Kampista ja Taka-Töölöstä. Asunnon saaminen on epätodennäköistä, sillä Hekan asuntokanta näillä alueilla on hyvin vähäinen.

Kantakaupungin ulkopuolisista alueista suosituin on Herttoniemenranta.

Kaupungin reunamilla sijaitsevat asuinalueet, kuten Töyrynummi, Torpparinmäki, Maununneva, Vesala ja Jakomäki ovat vähemmän suosittuja hakualueita. Alueita yhdistää se, että ne eivät ole raideliikenteen varrella, mutta toisaalta esimerkiksi Töyrynummi, Torpparinmäki ja Maununneva ovat pientalovaltaisia alueita, joten niiden jäämistä hännille voi pitää yllätyksenä.

Vähiten haetuille asuinalueille ei myöskään ole valmistunut merkittävästi Hekan uudistuotantoa viimeisten vuosikymmenien aikana.

Helsingin kaupungin omistuksessa on jonkin verran tyhjiä asuntoja, niihin voisi majoittaa pakolaisia jo keväällä – "Osa kieltäytyy asuntotarjouksesta"

Heka-pomo vuokra-asuntojen luteista: "Melko yleinen ongelma" – viime vuonna tuholaistorjuntaan käytettiin yli 1,1 miljoonaa euroa

7 Hekan kerrostaloa puretaan Helsingissä – 1980-luvulla valmistuneita taloja ei kannata korjata

Itäkeskukseen nousee tavallista erikoisempi kortteli – talot valmistuvat 2023

Heka kieltää pihatupakoinnin – monessa asunnossa saa silti polttaa sisällä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut