Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

McDonald's ja Zara lähtivät Venäjältä – Yle: Nyt markkinarako on korvattu brändeillä, jotka ovat yllättävän samannimisiä

Venäläisyhtiöt ovat reagoineet nopeasti sen jälkeen, kun McDonald's ja Zara ovat lopettaneet toimintansa maassa. Markkinarakoon on tullut hyvinkin samankaltaisilta kuulostavia brändejä – Maukas ja Zarina, jotka muistuttavat aika laillakin edeltäjiään. Maukas-hampurilaisravintolaketju on venäläisomisteinen, ja se avasi neljätoista ravintolaa Moskovaan 12. kesäkuuta. Tarkoitus on, että kesäkuun loppuun mennessä ravintoloita on maassa yhteensä yli 200.

Asiasta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Yksi puuhamiehistä on miljardööri Aleksandr Govor, jolla on suunnitelma myös korvata yhdysvaltalainen Coca-Cola siinä vaiheessa, kun nykyiset varastot Venäjällä loppuvat. Tilalle on ehdotettu esimerkiksi Pepsiä sekä venäläistä Tsernogolovkaa.

Aivan kaikki eivät ole vielä Maukkaan tuotteista innostuneet. Uutistoimisto Riian mukaan monet olivat sitä mieltä, että pihvin maku oli erilainen. Toki jokunen oli sitäkin mieltä, että resepti ja maku olivat täysin samoja kuin McDonald'sinkin tuotteissa.

Venäjällä on valmistauduttu myös elektroniikkatuotteiden saatavuusongelmaan. Venäjän varapääministeri Juri Borisovin mukaan asia ratkeaa yhteistyöllä Valko-Venäjän kanssa.

– Siellä (Valko-Venäjällä) on edelleen alan osaamista, Borisov perusteli talouslehti RBK:lle.