Tavastian Ilves on kymmenen tähden ravintola – Tämän naisartistin vegaaninen kattaus on ollut suosituin

Ravintola tarjoilee artistien nimissä olevia menuita.

Viisi tähteä ei ole enää mitään, sillä keikkapaikka Tavastian kyljessä toimiva ravintola Ilves on peräti kymmenen tähden ravintola, sillä se käynnisti uudelleen taiteilijamenunsa.

Alkujaan ravintola käynnisti artistimenunsa juuri koronanpandemian alla.

– Ohraisesti kävi. Meidän piti aloittaa juuri silloin, kun ne ovet menivät uudelleen kiinni koronan takia, manaa Helsingin Rock and Roll Oy:n eli tuttavallisesti Tavastian liiketoimintajohtaja Nina Hartikainen.

Lähtökohdiltaan hanke oli kunnianhimoinen. Mukana olivat Ellinoora, Samuli Putro, Seksikäs-Suklaa, Olavi Uusivirta, Vesta, Samae Koskinen, Younghearted, Jesse Markin, Sofa ja Noora Louhimo.

Jokainen kävi Tavastian keittiössä kokkaamassa alku-, pää- ja jälkiruoan. Niille naitettiin osuvat juomat.

– Kenellekään heistä ei syötetty valmiiksi mitään. Jokainen on käynyt fyysisesti paikan päällä keittiössä.

Prosessin dokumentoi toimittaja Mari Moilanen ja artistien haastattelut kuvineen voi käydä tutkimassa Ilveksen nettisivuilta.

Jokainen on käynyt fyysisesti paikan päällä keittiössä.

Uutuusdokumentti paljastaa, miksi Helsinkiin syntyi maailman paras rock-klubi – Foo Fighters intoili erikoiskeikasta 2003

– Hauskinta tässä on ollut se, miten innokkaita artistit itse ovat olleet, Hartikainen iloitsee.

Koronan vuoksi toteutumatta jäi idea, että artistilla itsellään olisi ollut aina keikka saman kuun aikana, kun menua tarjoillaan.

Myös satokausiajattelua piti rukata uudelleen aikataulujen muuttuessa.

Viime vuoden syksyllä pöytään asti pääsivät vain Ellinooran ja Samuli Putron menut.

Ellinooran ensimmäisessä pääsi nautiskelemaan cacio e pepe -gnudeja, hiillostettua kuhaa sekä marinoitua omenaa kauracrumblella ja kardemummajäätelöllä.

Keväällä uudella pääsivät esiin Seksikäs Suklaa ja Vesta. Nyt ennen kesätaukoa on Noora Louhimon vuoro.

Seuraavaksi tulevat Jesse Markin ja Olavi Uusivirran menut.

Hartikaisen mukaan Tavastialla olltiin kaukaa viisaita, kun he eivät heti lyöneet kiinni kymmenen artistin ja vuoden aikataulua.

Helsinkiin syntyi uusi yöelämän keskus rannalle, jonka fiilistä kuvaillaan eurooppalaiseksi – "Pitää tulla aikaisin, jos haluaa paikan"

Hartikainen muistuttaa, että menukonsepti on ollut osa Tavastian ympäristöhanketta, ja toiveena on herättää keskustelua kestävästä ravintolaruokailusta. Siitä ei ole koronan takia tarvinnut tinkiä.

Tähänastisista menuista suosituin on ollut Vestan kokonaan vegaaninen kattaus.

– Sitä on tultu syömään matkan takaa, Hartikainen kertoo.

Ravintola vie tähditettyä ruokaa myös festareille, kuten Ruisrockiin.

Jo 2019 Tavastia oli ravintoloitsijana Ruisrockin lisäksi Maailma Kylässä -festivaaleilla, Provinssissa, Tuskassa, Pori Jazzeilla ja Ed Sheeranin konserteissa.

Sen sijaan Urho Kekkosen kadun ravintola Ilves on kesän kiinni ja siellä tehdään pientä remonttia.

Helsingissä tarjotaan useita taiteilija-annoksia – Eliten klassikko on Tauno Palon pihvi, mutta kenen kuuluisuuden suosikki oli lakkajäädyke?

Hipsterifestivaali Flow luopuu punaisesta lihasta ja siipikarjasta – "Yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista"

Kilpailija toi kahvilansa aivan legendaarisen Ekbergin naapuriin – Mitä Bulevardilla ajatellaan asiasta?

Rantahiekkaan kaivetut kaljatkaan eivät jääneet huomaamatta – IL: Näin erikoisilla tavoilla on yritetty salakuljettaa viinaa festivaaleille

Helsinkiläinen ravintola avasi 127 metrin jättiterassin, lopputulos löi Matin ällikällä – tuoli pitää kantaa itse, ei yhtään pöytää

Tutkija: "Helsingin ravintolat ovat pitäneet pintansa yllättävän hyvin läpi pandemia-ajan" – Näin moni kuppila katosi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut