Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingissä tarjotaan useita taiteilija-annoksia – Eliten klassikko on Tauno Palon pihvi, mutta kenen kuuluisuuden suosikki oli lakkajäädyke?

Tauno Palon pihvi ravintola Elitessä on yksi Helsingin pitkäikäisimpiä ja suosituimpia taiteilija-annoksia.

Janssonin kiusaus (Janssons Frestelse) on ruotsalaisten joulupöydän herkku, mutta meillä se on tunnettu pikemminkin yöpalana.

Se sai nimensä tukholmalaisen oopperalaulajan mukaan.

Meillä Suomessa sai ensi-iltansa Janssons dröm -leivos. Makea ja kirpeä ”unelma” tuli myyntiin Svenska Teaternin Tove-juhlanäytelmän väliajalle.

Tavastian Ilves on kymmenen tähden ravintola – Tämän naisartistin vegaaninen kattaus on ollut suosituin

Kappeli oli Kämpin ohella monen taiteilijan toinen koti tai olohuone noin sata vuotta sitten. Kappeli tekee edelleen kunniaa kantiksilleen ja sillä on kolme erillistä taiteilijamenua.

Eino Leino on syönyt katkarapuskagenin, paahdettua poron sisäpaistia ja crème brûléen.

Leinon rakastetulle L. Onervalle on katettu kasvismenu, jolta löytyy tartaria paahdetusta munakoisosta ja linsseistä sekä sienillä ja härkäpavuilla täytettyä savoijinkaalirullaa. Loppuhuipennus on marinoituja mansikoita, ginillä maustettua sorbettia ja rosmariinimarenkia.

Jean Sibeliuksen nimikkomenussa on kotimaista karitsaa, siikaa ja lakkajäädykettä.

Sibelius on muuten saanut Risto ja Ritva Lehmusoksan suurmiesten keittokirjasarjassa oman opuksensa Mannerheimin ja Kekkosen rinnalle.

Helsinkiin syntyi uusi yöelämän keskus rannalle, jonka fiilistä kuvaillaan eurooppalaiseksi – "Pitää tulla aikaisin, jos haluaa paikan"

Musiikin suurmiehistä ihka oman keittokirjan on saanut tangokuningas Olavi Virta. Se julkaistiin jo 1990.

Virran keittokirja on ilmiselvää sukua Tavastian Artistimenu-hankkeelle, sillä sen reseptit ovat todellakin mestarin omasta keittiöstä. Kirjan tekemiseen osallistui – nyt jo edesmennyt – Virran poika Pauli Virta.

Lisäksi aivan tavallisissa ravintoloissa ja kahviloissa pyörii kesäisin jäätelöannos, joka tekee kunniaa eräälle taiteilijalle. Se on jo niin irronnut alkuperästään, ettei yhteys heti avaudu.

Melba on omistettu 1931 kuolleelle australialaiselle sopraanolle Nelli Melballe.

Helsinkiläinen ravintola avasi 127 metrin jättiterassin, lopputulos löi Matin ällikällä – tuoli pitää kantaa itse, ei yhtään pöytää