Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elävät kadut tuovat lisää kulttuuria Helsingin ytimeen – maksuttomia tapahtumia muun muassa Kauppatorilla ja Töölönlahdella

Helsingin elävät kadut -hanke jalkauttaa kulttuurin kaduille ja kutsuu kaupunkilaiset keskustaan.

Tapahtumakokonaisuus tuotetaan koronapalautumiseen myönnetystä erillisrahoituksesta ja sen tarkoitus on innostaa kaupunkilaisia löytämään Helsingin keskusta uudestaan.

Elävät kadut levittäytyvät viiteen kohteeseen: Kauppatorin Helsinki Biennaali -paviljonkiin, Töölönlahden Makasiinipuistoon, Kansallismuseon kesäpihalle, Espan lavalle sekä kaupungin kesäkaduille Designmuseon edustalle. Luvassa on paikasta toiseen kiertävää ohjelmaa kaikenikäisille joka torstai sekä useana viikonloppuna.

Ohjelma on kattava sekoitus esittävää taidetta sen eri laidoilta. Luvassa on muun muassa musiikkia, tanssia ja sirkusta ja erilaisia työpajoja.

Torstaina 16. kesäkuuta Salaiset Sarjakuvaajat jalkautuvat Biennaalin paviljongille, Esplanadille sekä kesäkaduille piirtämään kaupunkilaisista ”salapotretteja”, jotka piirretty kohde saa itselleen muistoksi.

Juhannusta edeltävänä torstaina kesäkaduilla ja Helsinki Biennaali -paviljongissa esiintyvät muun muassa Compañía Kaari & Roni Martin Goes Roots ja nykysirkusryhmä Blind Gut Company.

Lapsille ja aikuisille on luvassa työpajoja esimerkiksi sunnuntaina 26. kesäkuuta Kansallismuseon kesäpihalla, jossa järjestetään Hupsansaa ry:n kesäinen kukkatyöpaja.

Pride-sunnuntaina 3. heinäkuuta Makasiinipuistossa voi osallistua esimerkiksi draamaleikki- tai sormiväripajaan ja Drag-satuhetkessä kuullaan koko perheelle sopivia satuja.

Helsingin elävät kadut -ohjelma (16.6.–25.8.) löytyy tapahtumat.hel.fi -sivulta.