Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haastaja Ruotsista tuo uuden burgeriketjun Suomeen – aikoo suunnitella myös Helsinkiä varten tehdyn tuotteen: "Siitä on selkeä idea"

Nato-naapureiden burgerisota! Kilpailija lännestä tuo uudet hampurilaiset Suomeen.

Ruotsin tämänhetken kuumin burgeriketju Bastard Burgers avaa kesän jälkeen ensimmäisen ravintolansa Suomessa.

Bastardit esittelevät parhaillaan toimintaansa Helsingin Rautatientorilla nelipäiväisessä ruoan ja musiikin juhlassa eli Burger Lovers -tapahtumassa.

"Huumaavat maut räjähtivät suussa" – tässä on Helsingin paras kanaravintola, naisten suosikkiannos yllätti yrittäjän totaalisesti

Kyse ei ole mistä tahansa nakkikaupasta, sillä Bastardeja on Ruotsissa 68 ja lisäksi tätä ennen myös yksi New Yorkissa ja kaksi Norjassa. Vuonna 2016 perustettu ketju kasvaa kiihtyvää vauhtia: oman ilmoituksensa mukaan se avaa 50 ravintolaa viidessä vuodessa.

Miten tämä on mahdollista? Ketjulla on taustalla suuri norjalainen pääomasijoittaja.

Maaliskuussa Bastard arvioitiin Ruotsin parhaaksi. Seuraaville sijoille tulivat meille suomalaisille vähemmän tunnetut Max ja Brödernas ja kaukaa perästä tunnetumpi McDonald’s.

Tutkimuksen teki eurooppalainen riippumaton markkinatutkimuksen tiedonkerääjä Norstat. Tutkimukseen osallistui yli 1400 henkeä

Lakimies Asko, 35, on testannut 424 eri hampurilaista –  nämä suomalaiset burgerit saivat täydet 5 tähteä

Inspiraatio New Yorkista (smash-burgereista) ja laatu pohjoisesta, kuuluu ketjun motto. Valikoimissa on aavistus trendikästä koreaa sekä iso kattaus vegeä. Yritys on perustettu Luulajassa, Norrbottenin läänissä. Juuriaan se ei ole unohtanut ja peruslistalla löytyy muun muassa Luleå-niminen hampurilainen.

Konsernin keittiöpäällikkö Jonas Ylinenjärvi kertoo nyt Helsingissä, että uusi ravintola avataan syyskuussa Mikonkatu 8:aan Aleksin kulmataloon.

Paikalla ei ole ravintolaa, mutta lähellä on monta kilpailijaa, kuten Social Burgerjoint, Friends & Brgrs, Hese...

Seuraavasta paikasta hän ei vielä puhu, vaikka lisää on tarkoitus perustaa.

– Ensin aiomme keskittyä kunnolla tähän.

Paikalle on suunnitteilla jopa oma Helsinki-burgeri.

– Siitä on jo selkeä idea, Ylinenjärvi kertoo.

New Yorkissa Bastard toimii panimon yhteydessä. Hän ei pitä ajatusta mahdottomana Suomessakaan.

– Olemme avoimia kaikelle.

Luulajassa syntyneellä Ylinenjärvillä on suomalaiset isovanhemmat Ruotsin Lapista. Suomea hän ei kuitenkaan puhu.

Kilpailija lännestä ei voinut tulla ammattilaisille yllätyksenä.

Social Burgerjointin perustaja Mika ”Pikkis” Tuomonen muistutti Helsingin Uutisissa jo 12.9.2021, että meillä ollaan vielä muuta maailmaa jäljessä:

– Ruotsissa valitaan jo sata parasta parasta burgerravintolaa. Siellä skene on kymmenen kertaa suurempi, hän laskeskeli tuolloin.

Tiesitkö Ruotsin valtavasta hampurilaisilmiöstä? – burger-guru Mika Tuomonen: "Kymmenen kertaa suurempi"

Helsingin Burger Lover -festivaali on kuitenkin pohjoismaiden suurin. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 40 000 vierasta. Festivaalialueelle on päivisin vapaa pääsy. Iltakattauksen ja konserttien pääsyliput maksavat 29 ja 39 euroa.

Burger Lovers Finland -yhteisö järjesti yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi. Ääniä annettiin yhteensä 31 800.

Burgeriguru Mika testasi 25 majoneesia: Halpistuote yllätti – sopii täydellisesti yhteen tarkoitukseen

Nämä 7 ravintolaa tulevat Helsingin burger-festareille – mukana New Yorkissa toimiva ketju

”Tulee Amerikka mieleen” – Yllättävään paikkaan syntyi Helsingissä yli 20 ravintolan keidas, joukossa myös harvinaisuus Suomessa

Helsinkiin syntyi uusi yöelämän keskus rannalle, jonka fiilistä kuvaillaan eurooppalaiseksi – "Pitää tulla aikaisin, jos haluaa paikan"