Tehtaankadun nimimuutos tyrmättiin Helsingissä – muun muassa näitä ehdotettiin: "Venäjän murhaamien lasten muistokatu"

Tehtaankadun nimeä on ehdotettu muutettavaksi osoitenumeroiden 1-12 kohdalla. Asiasta on jätetty Helsingissä kolme eri aloitetta, joista yksi oli kuntalaisaloite ja yksi nuorisoneuvoston tekemä.

Ehdotetut uudet nimet olivat Zelenskyinkatu, Venäjän murhaamien lasten muistokatu sekä "Slava Ukraini".

Tehtaankadun alkupäässä sijaitsee Venäjän Suomen suurlähetystö sekä muita Venäjän federaation rakennuksia.

Kaupunkiympäristölautakunta tyrmäsi aloitteet tiistaina nimistötoimikunnan lausunnon mukaisesti, eivätkä ne johda toimenpiteisiin. Aiemmin samaan tulokseen tultiin valtuustoaloitteen johdosta, jossa katua ehdotettiin muutettavaksi Boris Nemtsovin kaduksi.

Tehtaankatu on ollut Helsingin nimistössä käytössä vuodesta 1887, aluksi ruotsinkielisenä.

Kiisteltyä patsasta töhrittiin Hakaniemessä – Mikä on veistoksen uusi paikka? Anni Sinnemäki: Venäjän hyökkäys "muutti tilanteen peruuttamattomasti"

Nimistötoimikunta toteaa, että Ukrainan sodasta kumpuavia toiveita ja aloitteita kadunnimien muuttamiseksi on viime aikoina ollut esillä eri puolilla maailmaa. Kyseessä on kansainvälinen ilmiö, johon suhtautuminen ja reagointi vaihtelevat riippuen siitä, minkälaiset nimeämiperiaatteet ja -perinteet kussakin maassa ovat.

Nimistötoimikunnan näkemyksen mukaan kaava- ja osoitenimistön nopeatahtinen muuttaminen ei kuitenkaan ole hyvä tapa käsitellä käynnissä olevia, ajankohtaisia maailman tapahtumia tai kriisejä.

Myös Leninpuiston nimeä Alppilassa on haluttu muuttaa.

Venäjän suurlähetystön vieressä paloi henkilöauto – poliisi tutkii syttymissyytä

Atte Kaleva kohutusta Maailman rauha -patsaasta: ”Olisi väärä signaali palauttaa aggressiivisen roistovaltion patsas tuollaiselle paraatipaikalle”

Vladimir Putinille kiikutettiin ratikassa pesukone Venäjän suurlähetystön eteen – Yle: "Älä hae niitä enää Ukrainan maatuskoilta..."

Yle: Venäjän Suomen-suurlähetystö pommiuhkien kohteena

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut