"Paljon tuli mietittyä, että mikä tässä mättää" – PK-35:n nuorin pelaaja Romy Nevalainen: Kauden alku oli pettymys, näin pelivire saatiin käännettyä

Kontun kasvatilla ja neljä vuotta PK-35:a edustaneella Romy Nevalaisella on selvät suunnitelmat jalkapalloilijana.

– Veikkausliigaan totta kai, mutta ei millä sopimuksella tahansa. Haluan päästä pelaamaan, kesäkuussa 19 vuotta täyttävä Nevalainen sanoo itsevarmasti.

Punamustien kauden alku on ollut pettymys niin pelaajille kuin seuran faneillekin. Kahden tasapelin jälkeen joukkue hävisi neljästi peräkkäin.

– Paljon tuli mietittyä silloin, että mikä tässä mättää. Onneksi valmentajat alkoivat puhua meidän kanssamme enemmän. Saimme jokainen kertoa avoimesti oman mielipiteemme, Nevalainen kertoo.

Viime peleissä joukkueen peli-ilme onkin muuttunut iloisempaan suuntaan.

– Nyt puhutaan pelaajien kanssa paljon enemmän ja kannustetaan toisiamme kentällä. Kaikki se vaikuttaa parempaan ja taistelevampaan pelaamiseen.

PK-35 sai täksi kaudeksi hyviä ulkomaanapuja, kun seura sai solmittua sopimukset taitavien Miquel Medinan ja Olmes Garcian kanssa. Molemmilla on ollut alkukaudesta vammoja, joten heidän pelaamisensa on ollut toistaiseksi vähäistä.

– Tuovat varmasti pelaamiseemme jälleen uutta syvyyttä, kunhan pääsevät terveinä kentälle.

PK-35:llä on kasassa hyvä peliryhmä, jolla on mahdollisuudet tavoitella pääsyä runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon.

–Olemme viime aikoina olleet hyökkäyspäässä aiempaa rohkeampia. Kun saamme vielä viimeisen syötön ja kosketuksen laadukkaammaksi, alkaa tulosta tulla enemmän, Nevalainen tiivistää.

PK-35 sytyttää ihmisiä lähellä ja vähän kauempanakin. Seuralegenda Tuomo ”Stolle” Berg, 50, omaa pitkän taustan seurasta pelaajana, valmentajana ja seuratoimijana. Hänelle pelipäivä on aina juhlapäivä.

– Tämä on aina ollut minulle tärkeä juttu, Berg toteaa Pihlajamäen kentällä ennen ottelua ja osoittaa tatuointia käsivarressaan.

Seura on aikanaan perustettu Viipurissa. Ville Komulainen, 41, on tullut Tuusulasta asti miesten Ykkösten peliin.

– Karjalalaisuus näkyy seuratoiminnassa. Täällä on tosi hyvä tunnelma, ja tämä on niin hyvä seura, Komulainen vakuuttaa.

Hänen 9-vuotias poikansa pelaa seuran junioreissa.

Juho Lankinen, 38, on tatuoinut seuran logon pohkeeseensa osoittaakseen kunnioitusta rakastamalleen seuralle.

– Tällä hetkellä pelaamme oikealla sarjatasolla, toivottavasti noustaan jonain päivänä Veikkausliigaan. Tämä on sopivan pieni ja sympaattinen seura. Tulen aina otteluihin kuin se on mahdollista. Käyn myös naisten peleissä, Viikinmäessä asuva Lankinen kertoo.

Katsomossa olivat kauden ensimmäisessä ottelussaan myös sisarukset Maarit, 39, ja Suvi Saalasti, 42.

– Tulimme paikanpäälle ihastelemaan enomme Mauno Tuunaisen palkitsemista. Hän on ollut seuratoimijana ikänsä tässä seurassa ja hänet kukitetaan tänään 70-vuotissyntymäpäivän takia, sisarukset toteavat.

PK-35 eteni keskiviikkona Suomen Cupin välierään. Vastassa on HIFK 29. kesäkuuta.

Analyysi

PK-35 Helsinki

Joukkue on kärsinyt loukkaantumisista. Avainvahvistukset, kolumbialaiset Miquel Medina ja Olmes Garcia, ovat olleet todella vähillä peliminuuteilla. Kumpikin on ollut enemmän tai vähemmän loukkaantuneina. Lisäksi avauskokoonpanon Arttu Auranen ja Niko Salminen ovat tiettävästi koko loppukauden poissa kokoonpanosta.

Neljän ottelun tappioputki söi itseluottamusta. Valmentaja Kim Raimi otti sen kuuluisan lusikan käteen ja on alkanut keskustelemaan enemmän pelaajien kanssa. Pelkkä käskyttäminen ei tänä päivänä toimi. Pelaajamateriaalista on otettavissa enemmän irti.

Gnistan

Sinikeltaisten kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle. Maaleja on syntynyt ennätystahtiin, joukkue on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa. Joukkueessa on hyvä ja leveä hyökkäysmateriaali. Keskikentän taitava parivaljakko Maximo Tolonen ja Yoshiaki Kikuchi luovat koko ajan tilanteita. Puhdas ”target” -kärki Douglas Caé on häärinyt jälleen tehokkaasti ja suoraviivainen juoksija Rony Huhtala on pelannut vahvalla itseluottamuksella. Tulosta on syntynyt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut