Tahmea tekno ja rivot riimit tuovat taas säihkettä Kontulaan – "Ajattelin, että se on vähän sellaista tilulilua, mutta kuulostikin ihan hyvältä", toteaa Tapio, 47

Toisenlainen musiikki kaikuu taas Kontulassa. Tapahtumasta on tullut jo perinne.

Itähelsinkiläinen kulttuuriväriläiskä Kontula Electronic tekee tänä kesänä odotetun paluun lähiökulttuurin lähettiläänä.

Elektroniseen musiikkiin kesittyvä tapahtuma on alkanut kesäkuun alussa, mutta ohjelmistoa riittää koko kesän, aina elokuun puoliväliin saakka.

– Kontula Electronicilla ei ole mitään yhtä ainoaa teemaa, vaan tarkoituksena on ollut luoda mahdollisimman monimuotoinen tapahtuma. Työryhmä ei ole halunnut mennä läpi helpoimman mukaan, vaan olemme ottaneet mukaan kunnianhimoisia ja vaikeitakin teemoja, arvioi tuottavan työryhmän jäsen Pekka Tuominen.

Tapahtumien sarja kestää 19. elokuuta saakka ja sen keskipisteessä on Kontulan ostoskeskuksessa sijaitsevan ravintola Wenlan terassi.

Vuodesta 2016 lähtien järjestetty konserttisarja luonnehtii kotisivuillaan itseään näin:

– Kontula Electronic tuo kulttuuriostarille esiintyjiä ilman genre- ja tyylirajoitteita. Muhevat bassot, sähäkkä saundi, tahmea tekno, törkyjunkka, rivot riimit ja hellät haitarin sävelet raikaavat läpi kesän lähiötunnelmassa.

Pekka Tuominen muistuttaa, että Electronic ei ole tarkoitettu vain itähelsinkiläisille, vaan kaikille.

– Metrolla ei mene kuin varttitunnin verran keskustasta Kontulaan ja sitten ollaan konserttien äärellä. Vuosien varrella festivaalista on tullut monelle jo perinne ja meille tullaan kauempaakin, joskus ulkomaita myöten, Tuominen sanoo.

Yksi Kontula Electronicin tarjonnasta viehättynyt on Mia Lindberg, 35, joka on osallistunut tapahtumaan kuulijana jo useana vuonna.

– Se on todella hyvä illanvietto, jota oikeastaan jo ihan odotan. Koronavuosinahan se jäi minulta väliin, mutta tosi kiva, että se tänä kesänä tuo taas eloa Kontulaan, Lindberg kertoo.

– Kun olin eka kertaa kuuntelemassa konserttia, olin ihan että 'vau, tällaistakin on meillä täällä Kontulassa'.

Myös Vesalassa asuvalle Tapio Linnalle, 47, Kontula Electronic on tuttu konserttisarja.

– Minä tulin tutuksi tämän tapahtuman kanssa oikeastaan kaverini kautta. Hän veti minut mukaan vuonna 2019, ja silloin kuulin elektronista musiikkia varmaan ensimmäisen kerran. Olin ajatellut, että se on vähän sellaista 'tilu-lilua', mutta sehän kuulostikin ihan hyvältä. Tuli mukava kesäinen fiilis. Tänäkin kesänä voisin mennä kuuntelemaan, Linna miettii.

Tarjontaa Kontulassa riittääkin. Juhannuksena esiintyy Dildobingo & Open decks. Heinäkuun alussa vuorossa ovat Selecta femmes sekä 20 000 Hz, Sir Liselot ja Barfunkel.

Keskellä kesää kuullaan muun muassa yhtyeitä Danacat, Wormboy89, Fucktopuss, The Cucarachas ja Tusk Mite.

Tapahtuma on kerännyt huomiota myös muilta kulttuurialan toimijoilta, sillä se on saanut kunniamaininnan Helsingin kulttuuritekopalkinnon jaon yhteydessä. Lisäksi se on palkittu Suomen estetiikan seuran vuoden esteettisenä tekona.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut