Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Hernekeittopurkkien ötökkälöydökset jatkuvat – "En itse ainakaan vähään aikaan tule ostamaan"

Jalostajan säilykehernekeitoista tehdyt kuoriaislöydökset jatkuvat, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan sen tietoon on tullut jo neljäs hernekeittopurkista löytynyt "kuoriaisyllätys".

Jalostajan soppapurkin avannut helsinkiläinen Kirsi kertoo tuoreimmasta tapauksesta:

– Aloin sekoittelemaan keittoa ja sieltä löytyi useita mustan värisiä kuoriaisia ja jotain toukkia. Niitä oli aika paljon siellä. Olin ihan pöyristynyt, Kirsi sanoo IL:lle.

Hän kummastelee, miksi Jalostaja ei ole vieläkään vetänyt kyseisiä tuote-eriä pois kaupoista.

– Kuluttajat varmasti rupeaa karttamaan tuotteita. En itse ainakaan vähään aikaan tule ostamaan kyseistä hernekeittoa.

Toukokuussa tapauksia tuli tietoon kolme.

Oy Lunden Ab Jalostajan toimitusjohtaja Lauri Lunden kertoo Iltalehdelle, ettei takaisinvetoja tehty toukokuussa kun keitoista löytyi koppakuoriaisia, eikä takaisinvetoja ei ole tulossa nytkään.

– Saadun kuluttajapalautteen ja omien kontrolliemme perusteella kuoriaislöydöksiä on ollut hyvin pienessä määrässä hernekeittopurkkeja suhteessa valmistettuihin ja myytyihin hernekeittomääriin. Tuote ei aiheuta kuluttajalle terveydellistä vaaraa.

Tuotteen takaisinveto olisi Lundenin mukaan aiheuttanut merkittävää ruokahävikkiä, kun virheettömiä tuotteita päätyisi roskiin.

Yhtiö sanoo IL:lle kiristäneensä tuotteiden laadun eteen tehtyjä toimenpiteitä, jotta kuoriaisia ei päätyisi enää purkkeihin.