Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Rahaa tarvinnut nainen sai 600 euroa – Tämä nuorten aikuisten muotitrendi toi uuden ilmiön panttilainaamoon

Pääkaupunkiseudun suositussa panttilainaamossa näkyy nyt uusi ilmiö, joka koskettaa nuoria aikuisia.

Helsingin Sanomat kertoi torstaina, että rahan tarpeessa olevat kolmikymppiset tuovat panttilainaamoon kalliita luksustuotteita. Ilmiö koskee sekä miehiä että naisia. Miehet panttaavat esimerkiksi arvokkaita rannekelloja, ja naisten tyypillinen panttituote on kallis asuste.

Aiemmin panttilainaamoissa on asioinut pääosin varttuneita asiakkaita. He eivät ole kadonneet, mutta heidän lisäkseen asiakaskuntaan ovat ilmestyneet nuoret aikuiset.

– Noin kolmekymppiset miehet ovat alkaneet pantata arvokelloja. Aiemmin Suomessa hyvin harvalla oli Rolex tai Patek Philippe, mutta nykyään niitä alkaa näkyä, kuvailee Myyrmäen Pantin konttoripäällikkö ja arvioitsija Santtu Saukko HS:lle.

Saukon mukaan nuoret aikuiset panttaavat myös asusteita, kuten laukkuja. Hän kertoo myöntäneensä äskettäin 600 euron panttilainan naisten laukusta.

Saukolla on asiantuntemusta arvioimaan ilmiötä, sillä hän on työskennellyt panttilainaamossa 30 vuotta.

Ilmiön taustalla vaikuttaa muotitrendi, joka on näkynyt katukuvassa jo muutaman vuoden: nuoret ja nuoret aikuiset ovat alkaneet hankkia luksustuotteita entistä enemmän.