Lukioon pääsi Helsingissä 7,25 keskiarvolla

Helsingin kaupungin lukioista opiskelupaikan sai tämän kevään haussa 3 185 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 4 130. Suomenkielisiin lukioihin ensisijaisia hakijoita oli 3 622 ja ruotsinkielisiin 508.

– Viime syksynä käyttöön otettu lukion opetussuunnitelma vahvistaa entisestään lukion houkuttelevuutta, kun työelämä- ja korkeakouluyhteistyön merkitys korostuu. Lisäsimme Helsingin kaupungin lukioihin paikkoja, jotta oppivelvollisuuden laajentuessa kaikille löytyy opiskelupaikka, toteaa tiedotteessa lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,25. ja ruotsinkielisissä lukioissa 7,75.

Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, sillä hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Stadin ammatti- ja aikuisopistosta opiskelupaikan sai 2 217 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 2 046. Suosittuja perustutkintoja tänä keväänä olivat lääkeala, hammastekniikka, laboratorioala, media-ala, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka sekä logistiikka.

Oppivelvollisuus laajeni viime vuonna 18 vuoteen, joten jokaisen yhdeksäsluokkalaisen on pakko hakea opiskelemaan toiselle asteelle. Jos nuori ei saa paikkaa yhteishaussa, peruskoulun opinto-ohjaaja sekä Ohjaamo Helsinki auttavat myös kesäaikana ja ohjaavat jatkuvaan hakuun.

Oppivelvollisuutta voi suorittaa myös perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen väliin sijoittuvassa tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (TUVA).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut