"Olemme suunnitelleet miesten ongelmien esille nostamista" – Miesten tasa-arvo ei saanut lupaa osallistua Prideen

Miesten tasa-arvo ry ei saanut järjestäjiltä lupaa osallistua Pride-kulkueeseen kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa Helsingissä. Yhdistys kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa. Syyksi ilmoitettiin se, ettei tapahtumaa järjestävä Helsinki Pride -yhteisö katsonut yhdistyksen toimintaa tapahtuman arvojen mukaiseksi.

Yhdistys kertoo tapahtuneesta Facebookissa ja Twitterissä.

– Hei, olette hakeneet meiltä omaa kävelyblokki-paikkaa Helsinki Pride kulkueessa. Emme kuitenkaan koe järjestönne ajavan yhdenvertaisesti tasa-arvoa minkä vuoksi emme voi tarjota teille omaa kävelyblokki-paikkaa kulkueesta. Toivotamme teidän kuitenkin tervetulleeksi kulkueeseen yksilöinä, mutta omaa blokkipaikkaa emme pysty tarjoamaan, tapahtuman toiminnanjohtajan sijainen Laura Laine on yhdistyksen mukaan kertonut vastauksessaan.

Yhdistys on päätöksestä selvästi harmissaan.

– Olemme suunnitelleet miesten ongelmien esille nostamista, päivityksessä todetaan.

Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Panu Mäenpää on avannut asiaa tarkemmin Iltalehden haastattelussa.

– Miesten tasa-arvo ry on omilla nettisivuillaan tuonut esille, että he haluavat irtisanoutua feminismistä. Koska he eivät sitoudu arvoihin, joita me kannatamme, teimme arvion, että emme anna heille (kävely)blokkia, Mäenpää kommentoi.

Puheenjohtaja kritisoi yhdistyksen ratkaisua viedä päätös samantien sosiaaliseen mediaan.

– Viestimme heille päätöksestä ja he olisivat voineet ottaa meihin yhteyttä sen sijaan, että valitsivat viedä asian Twitteriin, Mäenpää sanoo Iltalehdessä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut