USU: Ruotsin kielestä ei ole tulossa pakollista yo-kirjoituksissa

Ruotsin kielestä ei ole tulossa pakollista ainetta ylioppilaskirjoituksissa, kertoo Uutissuomalainen. Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoo Uutissuomalaiselle esittävänsä, että asiassa ei ryhdytä lainsäädännöllisiin toimiin.

Tavoite toisen kotimaisen kielen kokeen palauttamisesta pakolliseksi on kirjattu hallitusohjelmaan. Ministeri ei kuitenkaan pidä ylioppilastutkinnon rakenteen muuttamista järkevänä.

– Tutkintoa on juuri muutettu siirtymällä viiteen pakolliseen kokeeseen, mikä lisää sen vaativuutta. Toisen kotimaisen kielen lukitseminen pakolliseksi aineeksi lisäisi vaativuutta entisestään. Meillä on aika isoa huolta lukiolaisten hyvinvoinnista ja paineista, ja muutoksella olisi siinä suhteessa selkeästi kielteinen vaikutus, Andersson perustelee Uutissuomalaiselle.

Andersson perustelee tilanteen jäädyttämistä myös sillä, että vuonna 2016 toteutettu toisen kotimaisen kielen opiskelun aikaistaminen ei ole vahvistanut kielitaitoa toivotusti. Ministerin mukaan ollaan tilanteessa, jossa toisen kotimaisen kielen opetusta on liian vähän yläkoulussa eikä oppilaalla siksi ole peruskoulun lopussa välttämättä sellaista pohjaa, josta voisi jatkaa opintoja toisella asteella.

– Tämä ongelma pitäisi ratkaista ennen kuin voidaan keskustella ylioppilaskokeen muuttamisesta, Andersson sanoo Uutissuomalaiselle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut