"Lapset eivät ole ansainneet paparazzi-ilmiötä" – Marin ja Niinistö kielsivät lastensa kuvaamisen, nyt puhuu JSN:n puheenjohtaja

Julkisen Sanan Neuvoston (JSN) puheenjohtaja Eero Hyvönen ymmärtää presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) näkemykset lastensa kuvaamisesta.

Kumpikin otti teemaan voimakkaasti kantaa torstaina.

Marin kommentoi tiukasti Twitterissä, että hän ja miehensä kieltävät avioparin yhteisen Emma-tyttären kuvaamisen.

Niinistö puolestaan toivoi Iltalehdelle, että media kävisi jatkossa periaatekeskustelun lasten kuvaamisesta.

Niinistön ja rouva Jenni Haukion poika Aaro päätyi kuviin tiistaina, kun hän oli seuraamassa vanhempiensa kanssa yleisurheilua Turussa. Julkisen sanan neuvostolle (JSN) tehtiin perjantaina kantelu presidenttiparin pojan kuvan julkaisemisesta. JSN on tiedotusvälineiden toimintaa valvova toimielin.

Eero Hyvönen vahvistaa asian MTV Uutisille.

– Olen ymmärtäväisellä mielellä, he ovat lasten edusta huolissaan. Toisaalta tässä kohtaa pitää olla tarkkana sen suhteen, ettei median ja kansalaisten toimintakenttää lähdetä rajaamaan.

Pääministeri Sanna Mariniin on viime kuukausina liittynyt jopa hämmentävän laaja visuaalinen seuranta. Paljon huomiota ja kritiikkiä sai osakseen Seiska-lehden paparazzin ottama kuva pääministerin takapuolesta.

– Häneen liittyy tällaista kielteisellä kierteellä tehtyä julkisuutta, se on tavallaan normaali ilmiö mutta keinot ovat olleet nyt harvinaisempia jos ajatellaan vaikka viimeisiä kuvia, Hyvönen sanoo.

Nyt Hyvönen on ottanut lapsiasian pohdintaansa.

– Lapset eivät ole päättäjiä, vaikka vanhempansa sitä olisivatkin. Valtiojohdon toivomus ja näkemykset asiaan tulivat hyvään aikaan, sillä Journalistin ohjeita ollaan nyt päivittämässä. Tämä keskustelu sopii hyvin siihen, loppuvuodesta tehdään päätöksiä sitten siitä mihin ruvetaan lopulta.

– Mediataloja on myös hyvä kuulla, heilläkin on omia ohjeistuksiaan että miten ne istuu hän keskusteluun. Pienet lapset eivät ole tietysti ansainneet paparazzi-ilmiötä, mutta muuten media on suhtautunut vastuullisesti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut