Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aivan Helsingin naapurissa suunnitellaan jopa 60000 ihmisen ulkoilmakonsertteja – vajaakäytölle jäänyt valtava alue halutaan käyttöön

Raviratayhtiöllä on myös muita suunnitelmia alueen kehittämiseksi.

Vermon raviradalla Helsingin länsirajan tuntumassa mietitään, miten saada lisää käyttöä valtavalle alueelle.

Ravirataosakeyhtiö ja Espoon kaupunki kartoittavat nyt mahdollisuutta suurten, jopa 50 000–60 000 henkeä vetävien ulkoilmakonserttien järjestämiseen. Kello 24 saakka kestäviä konsertteja järjestettäisiin enintään 10 päivänä vuodessa.

Tapahtumapuisto on suunnitteluasteella, eikä päätöksiä ole vielä tehty, korostaa Vermo areenan hallituksen puheenjohtaja Mikko Salminen.

Salmisen mukaan tapahtumapuisto edellyttäisi suuria investointeja ja riskinottoa, joihin Vermo tarvitsisi yhteistyökumppania.

Vermo ei ole voittoa tavoitteleva liikeyritys, vaan kaikki sen tuotto palautuu hevosurheilun tukemiseen. Yhtiön suurin omistaja on Helsingin keskusraviseura.

– Pidän epätodennäköisenä, että Vermo lähtisi vetämään tapahtumapuistohanketta yksin. Meillä ei välttämättä ole siihen varoja tai intressiäkään, Salminen kommentoi.

Kumppaneista puhuttaessa Salminen tähyilisi muun muassa lähikaupunkien, Espoon, Helsingin ja Vantaan suuntaan.

– Rahoitukseen on monta vaihtoehtoa, ja siihen vaiheeseen on vielä matkaa. Ensimmäinen etappi on nyt ympäristölupa, Salminen toteaa.

Tapahtumapuisto-hankkeen taustalla on jo ennen koronaa alkanut yleisömäärien väheneminen.

– Raveja seurataan yhä enemmän verkossa. Korona oli viimeinen silaus tälle kehitykselle, ja nyt näyttää siltä, että yleisömäärien palaaminen entiselle tasolle kestää odotettua pidempään. Yleisötulot ovat raviurheilussa se tärkein tulonlähde, joten radalle tarvitaan muuta yleisötoimintaa. Samaan aikaan Espoon puolelta on viestitty, että tarvetta yleisötapahtumien areenalle olisi, Salminen perustelee.

Vermolla on hänen mukaansa muitakin suunnitelmia raviradan käytön lisäämiseksi. Ravipäiviä Vermossa on reilut 50 vuodessa, joten muille tapahtumille riittäisi hyvin tilaa.

Raviradalla on viime vuosina järjestetty muun muassa jalkapallokatsomoita, valatilaisuus ja erilaisia yritystilaisuuksia.

Näitä Salminen näkisi radalla edelleen lisää. Sen sijaan parina viime talvena järjestetyn, lapsiperheille suunnatun talviriehan tulevaisuus on avoin.

Salminen painottaa, että Vermo tulee tulevaisuudessakin pysymään raviurheilun ja hevosalan keskuksena.

– Nuorten ja aikuisten ravikoulut ovat olleet hyvin suosittuja, ja niitä kehitämme edelleen. Järjestämme jatkossakin raviurheilun suurtapahtumia, kuten Derbyjä ja Finlandia-ajoja. Ratsastusopetuksen järjestäminen voisi olla yksi mahdollinen kehityskohde, Salminen avaa Vermon tulevaisuutta.

Hankkeesta järjestettiin tiistaina asukastilaisuus. Perkkaalla asuva Hannele Gröndahl kertoo, että paikalla oli ehkä 30 henkilöä.

– Melusta ja liikenteen lisääntymisestä oltiin huolissaan, Gröndahl kuvaa hankkeen vastaanottoa tilaisuudessa.

Gröndahl itse toivottaa tapahtumapuiston tervetulleeksi.

– Minua huolettaa enemmän se, mitä tapahtuisi, jos Vermo areenan toiminta loppuisi. Mitä sen tilalle tulisi? Ja miten kävisi areenan ympäristön luonnolle, Gröndahl pohtii.

Gröndahl on Perkkaa-Vermo -seuran puheenjohtaja, mutta korostaa, että puhuu nyt omasta puolestaan.

– Seura ei ole ehtinyt vielä keskustelemaan hankkeesta.