Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eristämistä, osaamisen kyseenalaistamista... – Kysely: Joka neljäs Olympiakomitean työntekijä on kokenut epäasiallista kohtelua

Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on julkaissut selvityksen, jonka mukaan joka neljäs Olympiakomitean työntekijä on kokenut epäasiallista kohtelua. Selvitys tehtiin Olympiakomitean pyynnöstä.

Selvityksessä nousi esiin työympäristössä esiintynyttä kiusaamista. Kiusaaminen on ilmennyt esimerkiksi kokemuksena eristämisestä, sivuuttamisesta sekä osaamisen kyseenalaistamisena. Harva yksittäinen henkilö oli kokenut sanallista seksuaalista ja sukupuoleen perustuvaa häirintää.

Kyselyn vastausprosentti oli 90,2.

– Kiusaamista ilmeni keskimääräistä enemmän, kun verrataan muihin vastaaviin työyhteisön selvityksiin. Muita epäasiallisen kohtelun muotoja oli vähemmän. Esimerkiksi fyysistä häirintää ei kyselyssä noussut esiin. Korkea vastausprosentti kertoo, että asia koettiin merkittävänä, Suekin tutkimuspäällikkö Marko Kananen sanoo tiedotteessa.

Olympiakomitealle luovutetut tulokset ovat osa laajempaa epäasiallista kohtelua selvittävää kyselyä. Mukaan kyselyyn ovat voineet ilmoittautua Olympiakomitean jäsenet sekä keskeiset sidosryhmät, joita ovat liikunnan aluejärjestöt, Huippu-urheilun instituutti KIHU, urheiluopistot sekä urheiluakatemiat.

SUEK julkaisee kokonaisraportin aiheesta syksyllä 2022.

Tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.