Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali" – Jussi Halla-aho asettui Wille Rydmanin tueksi

Entinen perussuomalaisten puheenjohtaja ja nykyinen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) julkaisi maanantaina Facebook-sivuillaan kirjoituksen, jossa hän käsittelee kansanedustaja Wille Rydmaniin (kok.) liittyviä väitteitä häiritsevästä käytöksestä.

Halla-aho asettuu kirjoituksessaan Rydmanin tueksi ja toisaalta vahvasti Helsingin Sanomia vastaan. Hän huomauttaa, että on valmis korjaamaan näkemyksiään, mikäli aihetta ilmenee.

– Esitetään erittäin leimaava syytös tai vihjaus. Suuri yleisö kiihottuu teosta, jonka väitetään tapahtuneen. Sillä, onko syytökseen kohteena oleva henkilö todellisuudessa syyllistynyt tekoon, ei tunnu olevan mitään merkitystä.

Etelä-Suomen Media kertoi aiemmin, että yhdeksän naista on kertonut Wille Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomasti.

Kertomuksissa on paljon samankaltaisia piirteitä. Rydmania ei syytetä eikä epäillä rikoksesta.

– Mitä tämä opetti minulle? Sen, että MIKÄÄN ei ole Hesarin toimittajille pyhää. MIKÄÄN rima ei ole liian matalalla. Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali, Halla-aho kirjoittaa.

Puolueen viestinnässä on toistunut useasti niin Helsingin Sanomia kuin Yleisradiotakin koskeva voimakas kritiikki.

Kirjoituksesta käy ilmi, että Helsingin Sanomilla on Halla-ahon mukaan ollut viisi vuotta sitten häneen liittyvä juttuprojekti, joka ei kuitenkaan toteutunut. Halla-ahon mukaan lehden toimittaja "yritti johdattelevalla ja päällekäyvällä tyylillä saada vahvistusta" Halla-ahoa koskevaan ja "äärimmäisen leimaavaan" väitteeseen. Halla-ahon mukaan Helsingin Sanomien toimittaja yritti asiassa mustamaalata hänen perheensä lapsia.

– Valitettavasti en voi avata yksityiskohtia yhtään tämän enempää paljastamatta asioita, joita en voi paljastaa.

Uutista täsmennetty kello 9.34: Lisätty maininta siitä, että Helsingin Sanomien vuonna 2017 suunnittelema juttu olisi saattanut Halla-ahon lapset kyseenalaiseen valoon.