Etelä-Suomen Media kirjoitti 15. kesäkuuta kansanedustaja Wille Rydmaniin (kok.) liittyvästä kohusta muun muassa seuraavaa: (Helsingin Sanomien sittemmin julkaiseman) jutun taustalla on vuosina 2016–2017 historiaan jäänyt aiempi parisuhde, josta seurauksena kansanedustajasta tehtiin hänen mukaansa useampia perättömiä rikosilmoituksia. Rikosilmoitusten jättäjä oli aiemmin mainittu nainen, kansanedustajan entinen tyttöystävä.
– Nämä rikosilmoitukset eivät tietenkään johtaneet mihinkään. Suomessa on hyvä poliisi ja hyvä oikeuslaitos. Poliisin on pakko laatia esiselvityspöytäkirja tehdyistä rikosilmoituksista, ja siksi minullakin on dokumentaatio noista tapauksista. Poliisi näkyy selvästikin havainneen ilmoitukset silkaksi kiusantekoyritykseksi, Rydman kommentoi ensimmäisessä aihetta sivuavassa sosiaalisen median päivityksessään.
Nyt mainittu nainen on antanut haastattelun Iltalehdelle. Hän on Amanda Blick. Blick ihmettelee muun muassa sitä, miten Rydman tyypittelee hänen tekemänsä rikosilmoitukset "mitä mielikuvituksellisemmiksi".
– Ja se, että ne olisivat olleet perättömiä, ei myöskään pidä paikkaansa. Poliisihan on todennut, että jos tutkinta lopetetaan vähäisyysperusteella, ei tarkoita, että ilmoitus olisi ollut perätön. Myös jos todetaan, että rikoksen tunnusmerkistö ei täyty, ei tarkoita, että se ilmoitus olisi ollut perätön.
Blick ihmettelee Rydmanin antamia kommentteja ja myös kokee, että Rydman on pyrkinyt vaikuttamaan hänen uraansa juristina. Blick sanoo, että Rydmanilla on ylipäätään hyvin outo käsitys naisista.
– Hän yritti manipuloida, ja se oli mielestäni selkeä yritys, että minun kannattaisi olla hiljaa tai käy huonosti.
– On sanonta, että möröt elävät pimeässä. Kun näitä juttuja tuodaan päivänvaloon yhä enemmän ja enemmän, niin se on hirveän tervetullut asia, Blick sanoo Iltalehdelle.
– Hän aliarvioi naisten kykyä ajatella itsenäisesti. Miten minä muka pystyisin heidät saamaan puhumaan lehdistölle? Wille ajattelee todella ala-arvoisesti naisista.
Blickin mukaan Rydman ylitti toistuvasti hänen rajojaan ja oli väkivaltainen. Poliisi oli tietoinen asiasta, mutta siitä ei kirjattu kuitenkaan rikosilmoitusta. Sen takia hän ei kuitenkaan halua omien sanojensa mukaan haastattelua antaa, vaan kysymys on siitä, millainen toiminta on hyväksyttävää kansanedustajalta ja vallankäyttäjältä.
– Mainitsin hänelle jo vuosia sitten, ettei kysymys ole mistään kiusanteosta. Hän ei tunnu vieläkään ymmärtävän, ettei ihmisen asettaminen vastuuseen toiminnastaan ole aina kiusantekoa. Hän yrittää tehdä mahdollisimman paljon minulle vahinkoa ihmisenä, koska uskallan asettua häntä vastaan, Blick sanoo Iltalehdelle.