Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sompasauna muistuttanut kävijöitä asiallisesta käyttäytymisestä jo kahdesti – ruuhkat tuovat mukanaan myös ikäviä lieveilmiöitä

Hermanninrannassa toimiva yhteisöllinen ja kaikille avoin Sompasauna on jo kaksi kertaa kesäkuun aikana muistuttanut saunarauhasta Facebook-sivullaan.

Kaikelle häirinnälle ja epäasialliselle käyttäytymiselle on nollatoleranssi:

– Sauna on meille monille pyhättö. Rentoutumisen ja rauhoittumisen paikka, mihin ei väkivalta, seksuaalinen häirintä, päihdesekoilut tai muu ongelmakäyttäytyminen kuulu lainkaan.

Saunayhteisö muistuttaa, että koska Sompasaunalla ei ole henkilökuntaa eivätkä saunayhdistyksen hallituksen jäsenet tai niin kutsutut ”vakkarisaunojat” ole aina paikalla, yksilön vastuu saunarauhan ylläpitämiseksi korostuu.

Saunan hallituksella on myös nimetyt häirintäyhdyshenkilöt, joille voi laittaa sähköpostia ikävistä tilanteista.

Paikalla on kolme saunaa, jotka päivitysten mukaan ovat olleet erittäin ruuhkaisia.

- Ei kannata tulla paikalle isolla lössillä, sauna opastaa somessa.

Ruuhkaisuus tuo myös mukanaan lieveilmiöitä, kuten varkauksia, joita Sompasaunan mukaan on ollut jonkin verran. Tavaroille on lukittavia lokeroita.

Lisäksi saunojilta perätään maalaisjärkeä:

– Ei merivettä kiukaalle, saunan läheltä löytyy vedenhakupiste jos kanisterit on tyhjänä. Maalaisjärki muutenkin mukana löylynheitossa: kylmä kiuas ei lämpene heittämällä sinne lisää vettä.