Helsinkiin ilmestyi lähimaksulla toimivia kaupunkisähköpyöriä

Helsinkiin tuotiin viime viikolla maailman ensimmäiset lähimaksulla toimivat kaupunkisähköpyörät.

Freebike-sähköpyörien käytön voi aloittaa millä tahansa pankkikortilla ilman rekisteröintiä.

– Meidän mielestämme Helsinki on 'cool' kaikilla mittapuilla. Helsinki on korkean teknologian kaupunki, jossa kiinnostavat innovaatiot toivotetaan tervetulleiksi. Meillä on jo muissa Suomen kaupungeissa applikaation kautta toimivia sähköpyöriä käytössä, joten Helsinki oli looginen seuraava askel, Freebiken perustaja Charles Butler kommentoi tiedotteessa

Freebike-sähköpyörä on helppo ottaa käyttöön: pyörä käynnistyy jarrua painamalla ja näyttämällä pankkikorttia istuimen takana olevaan kortinlukijaan. Aloitusmaksua ei ole. Pyörän käyttö maksaa 15 senttiä minuutissa, mikä yrityksen mukaan tekee siitä halvemman kuin vuokrasähköpotkulaudasta.

Järjestelmä varaa pankkikortilta kymmenen euroa käytön alkaessa ja peruuttaa varauksen, kun ajaja palauttaa pyörän. Kertyvää maksua voi reaaliajassa seurata fillarin näytöltä.

Freebike-sähköpyörät palautetaan virtuaaliasemille. Mikäli pyörän jättää virtuaaliaseman ulkopuolelle Helsingin keskustassa, siitä peritään 1,50 euroa. Muualla kuin keskustassa pyörä pitää jättää aina virtuaaliasemalle. Asemat näkee pyörän näytöltä.

Helsingissä on ensin 1 100 sähköpyörää ja yrityksen suunnitelmissa on lisätä pyörien määrää ensi vuonna sekä ottaa jatkossa mukaan myös muita suomalaiskaupunkeja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut